Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “Nothing Great About Britain”

De nieuwe single van up-and-coming slowthai is een regelrecht schot in de roos. De 23-jarige grime rapper Tyron Frampton kaart hierop de hypocrisie van het Verenigd Koninkrijk aan. Van jongs af aan heeft de man al een goed observatievermogen, en die gave gebruikt hij in zijn songs. De outsider uit Northampton klaagde eerder bijvoorbeeld ook al de vermogenskloof aan op “Doorman”, waarvoor hij samenwerkte met producer Mura Masa. Tot nu toe bracht hij al twee ep’s uit: I WISH I KNEW (2017) en RUNT (2018). Eind mei mogen we zijn debuutalbum Nothing Great About Britain verwachten, waarvan we nu de titeltrack als eerste voorproefje krijgen.

“Nothing Great About Britain” is een bom. slowthai’s explosieve kritiek op de Brexit, ondersteund door heftige asymmetrische beats, maakt indruk. De stem van de rapper is sowieso altijd zeer geladen, en dat is in dit nummer niet anders. Zijn sterk Northamptonse accent past perfect bij het ruwe geheel. De song zit vol verwijzingen naar zijn Britse afkomst, en hekelt onder meer cultural appropriation en onderdrukkende maatschappelijke standaarden. Heel de track lang is de sfeer koortsachtig en intens. Afsluiten doet slowthai met volgende boodschap: ‘I will treat you with the utmost respect / Only if you respect me a little bit, Elizabeth / You can’t?’.

slowthai staat bekend voor zijn rauwe, razende liveshows. Absoluut de moeite om hem te zien op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop dus, je zal het je niet beklagen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 mei 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief