Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “Hold Me While You Wait”

© CPU – Larissa Zenner

In 2018 was hij nog een van onze ‘Grote Beren Van Morgen’ en tegenwoordig doet hij die naam alle eer aan. Op 17 mei brengt Lewis Capaldi zijn langverwachte debuutalbum Divinely Uninspired to a Hellish Extent uit. Eerder was al bekend dat hitjes als “Bruises” en “Grace” op de plaat zouden staan, en vandaag lost de Schot een nieuw voorproefje met “Hold Me While You Wait”, en dat zou zo maar eens de opvolger van zijn bescheiden hit “Someone You Loved” kunnen worden.

De nieuwe single van Capaldi is er eentje van lange adem. Het nummer bouwt rustig aan op naar een prachtige apotheose. Met een piano en de rauwe stem van de Schot kabbelt “Hold Me While You Wait” naar het eerste refrein. Vlak daarna volgt er een stroomversnelling. Tegen het einde valt het nummer even stil, waarna Capaldi zijn keel openzet voor een geweldig slotakkoord. Doordat de single traag op gang komt, moet ze het toch een beetje hebben van het einde. Gelukkig voor de Schot doet dat niets af van de kwaliteit van zijn nieuwste nummer.

Met “Hold Me While You Wait” blijft Capaldi dus binnen zijn genre: breekbaar met een rauwe stem. Een combinatie die goed lijkt te werken. Waar hij in februari last minute een vol Sportpaleis cancelde – als voorprogramma van Bastille weliswaar -, staat de Schot deze zomer in the Barn van Rock Werchter en speelt hij eind dit jaar in een (nu al!) uitverkochte La Madeleine. Zijn debuutplaat zal naar alle waarschijnlijkheid zijn populariteit alleen maar doen stijgen.

FacebookTwitterInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

3 mei 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief