Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lewis Capaldi – “Bruises”

Singer-songwriters, tegenwoordig kan je ze overal vinden. Toch zijn er slechts enkele die er weten uit te schieten en voor grotere doelen mikken. De volgende die je nu al mag noteren is Lewis Capaldi. De man wist met zijn debuut al de King Tuts Wah Wah Hut zaal in Glasgow uit te verkopen, iets wat veel betekent in Schotland. Lewis Capaldi doet denken aan Rag’n’Bone Man zonder de soul, London Grammar zonder de vrouw of Damien Rice zonder melancholie. Het spreekt dus voor zicht dat de singer-songwriter erg beloftevol is en dat bewijst hij op “Bruises”.

Met een piano en zijn stem, zo opent de song. Lewis neemt je meteen mee met zijn betoverende vocalen. Door de rust die de song uitstraalt, blijf je gewoon luisteren. Je wordt gehypnotiseerd en wanneer er wat meer snelheid in de song komt, blijf je plakken. Zijn uithalen zijn fenomenaal en de stem van de man raakt je overal in jouw lichaam. De thematiek gaat over een gebroken hart en dat voel je perfect terug in de sfeer van de song. Uiteindelijk komt er niet meer dan een piano aan te pas maar door de krachtige stem van Lewis Capaldi blijft de song boeien van begin tot eind. Lewis Capaldi heeft een talent om het zijn gevoelens zo eerlijk mogelijk naar voor te brengen en dat doet hij emotioneel en breekbaar.

Facebook / Twitter / Instagram

3408 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey - "A Prayer of My Own"

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.