Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single black midi – “Talking Heads”

© Dan Kendall

Waar velen niet meer op hadden gerekend, gebeurde eind maart dan toch: black midi releasete (officieel) hun eerste nummer. Lange tijd was de Londense band enkel een livesensatie en een hype in de Britse muziekbranche, maar met de release van “Crow’s Perch” brachten ze daar al snel verandering in. Een hype zijn de vier heren die aan de Brit School studeerden nog steeds, en dat ook meer dan terecht na bejubelde optredens op onder andere BRDCST en Sonic City. Onlangs tekenden ze een platendeal met Rough Trade en een album lijkt dan ook op komst. Vooreerst is er alvast een tweede single met “Talking Heads”, een ode aan de legendarische band uit de jaren zeventig en tachtig.

black midi staat bekend om het onverwachtse in hun muziek, iets waarmee ze ook spelen op “Talking Heads”. De funky gitaren doen wat denken aan de band rond David Byrne en dat is niet de eerste keer. Ook op “Speedway” hoorden we de invloed van de legendarische groep uit New York al terug. In tegenstelling tot “Crow’s Perch” heeft “Talking Heads” geen echte opbouw naar een climax, maar nemen de gitaren ons meteen op sleeptouw. De gestructureerde chaos breekt dan toch weer op het einde helemaal los. “Talking Heads” raast overigens aan een razendsnel tempo voorbij, waardoor we na drie minuten even moeten bekomen van wat de vier muzikale genieën weer op ons los hebben gelaten. black midi bewijst nog maar eens de opwindendste band van het moment te zijn en hun muziek ook in de studio feilloos over te kunnen brengen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

30 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief