LiveRecensies

Tessa Dixson + Glints + Warhola @ Les Nuits Botanique: Zegetocht van lokale helden

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Gisteren werd doorheen heel Vlaanderen Lokale Helden gevierd, ook de Botanique speelde daar met hun Les Nuits 2019 concerten gisteren mooi op in. In de Orangerie kregen we gisterenavond maar liefst drie lokale helden te zien. Op de line-up stonden Tessa Dixson, Glints en Warhola. Toch bleek niet iedereen overtuigd te zijn van de line-up want het concert was jammer genoeg niet uitverkocht.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Opeens ging het allemaal wel heel erg snel voor Tessa Dixson. Rond deze periode vorig jaar gaf ze haar eerste concert ooit op het podium van Les Nuits 2018. Toen omschreven we haar als een van de toekomstige leading ladies van de muziekindustrie. Begin dit jaar kroonde Studio Brussel haar tot Nieuwe Lichting van 2019 en daarmee heeft ze deze voorspelling helemaal waargemaakt. Als we vergelijken met haar prestatie van vorig jaar, dan kregen we een zelfzekere jonge dame te zien die er in slaagde om een 40 minuten lang het beste van zichzelf te geven.

Desondanks ze al vroeg op de avond geprogrammeerd stond, was de Orangerie mooi gevuld. De Brusselse zangeres had duidelijk een hele resem fans in het publiek. Op de eerste rijen werd er tijdens nummers als “Falling” en “Beautiful Pain” enthousiast meegezongen en ook verder in de zaal werd er goedkeurend meegeknikt. Het is alvast duidelijk dat ze gisteren een hele reeks nieuwe zieltjes heeft gewonnen.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

In tegenstelling tot Tessa Dixson, is Glints een naam die al langer de ronde doet in de Vlaamse muziekscene. In het verleden werd Jan Maarschalk-Leemens bijgestaan door een begeleidingsband, maar die liet hij een tijdje geleden achterwege. Desondanks klopt het plaatje wel bij hem. Als een ware entertainer betrad hij alle hoeken van het podium en wist hij met zijn arrogante attitude het publiek tijdens “Gold Veins” perfect te bespelen. “Bugatti” was voor de rapper dan weer het ideale moment om via de schouders van de tourmanager het publiek te betreden.

De oudere songs van Glints werden in een nieuw muzikaal jasje gestoken om aan te sluiten bij de stijl van zijn nieuwe nummers. Tegenwoordig mag het allemaal wat harder en grover zijn voor hem. Een mooi voorbeeld hiervan was “Minimum Wage”. De song knalde door de zaal en werd duidelijk gesmaakt door het publiek.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het moment waar iedereen op zat te wachten, was het moment dat Oliver Symons het podium betreedde. Met zijn muzikale baby Warhola won hij in 2014 Humo’s Rock Rally. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziekscene als producer en muzikant, denk maar aan zijn andere kindje genaamd Bazart. In 2016 bracht hij zijn eerste ep uit en nadien nog een hele resem singles. Op een debuutplaat bleef het wachten en de datum hiervan werd steeds uitgesteld. Gelukkig is het na vijf jaar wachten eindelijk zover, op 10 mei verschijnt Young Loving. 

Zijn show tijdens Les Nuits 2019 was dan ook de ideale kans om het publiek voor een eerste keer kennis te laten maken met zijn nieuwe nummers. Hij liet er dan ook geen gras over groeien en zette meteen in met “Summer”, dat hij tevens solo bracht, en “Limit”. Met die laatste had hij het publiek ook al meteen vanaf de eerste minuut mee. Al kan dat ook gelegen hebben aan het feit dat het nummer een heel erg typische Warhola vibe had.

Dat Tessa Dixson in het voorprogramma ging staan die avond, was voor ons geen verassing. In het verleden werd ze al onder de vleugels genomen van Symons met als resultaat een eerste samenwerking “Drive”. Deze werd dan ook voor de gelegenheid door de twee samen gebracht. De nieuwste single van de band “Look At Me” werd voorzien van een feature van Tessa en niemand minder dan Glints. Het was dan ook een plezier om deze drie samen op het podium te zien performen. Het was dus niet geheel toevallig dat ze  op eenzelfde avond geprogrammeerd stonden.

Dat het niet altijd uptempo hoeft te zijn voor de band, maakte ze al duidelijk bij de release van “Sportkar”. Ook live wist de band de vibe uit de videoclip over te brengen en leefde de Botanique even op een roze wolk. Ook “Glow” en het nieuwe “Aim High” werden op deze manier aan de man gebracht. Al bleef deze vibe niet al te lang hangen. Met “Jewels” werden opnieuw alle dansbenen losgemaakt en ook het oudere “Red” en “Aura” bliezen de nodige bassen door de zaal. Ook afsluiter “Promise” zorgde voor een te verwachten hoogtepunt waarbij de temperatuur enkele graden steeg.

Gisteren bewees Oliver Symons dat het onterecht is dat hij wordt herkend als die ene van Bazart. Met Warhola wist hij een muzikaal niveau af te leveren waar hij trots op mag zijn. Al zijn we vooral heel erg benieuwd hoe de nieuwe songs gaan overkomen op plaat.

Setlist

Summer
Limit
Glow
Lady
Sportkar
Aim High
Drive
Girl
Aura
Red
Drifting
Look At Me
Promise

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chris Isaak, Richard Hawley en Richard Ashcroft naar de Lokerse Feesten!

Het regent deze week aankondigingen bij de Lokerse Feesten en dat is ook vandaag niet anders. Voor woensdag 7 augustus bevestigde het…
LiveRecensies

Matt Maltese @ Botanique (Museum): Hartige serenades

Lange tijd had je het gevoel dat het talent van Matt Maltese wat onderbelicht bleef, tot zijn muziek de ronde begon te…
InstagramLiveRecensies

Stephen Sanchez @ Botanique (Orangerie): Hedendaagse rock-'n-rollshow met een afgelikte toets

Net als vele andere nieuwe, jonge artiesten begon de carrière van Stephen Sanchez op TikTok. Een cover van Cage The Elephant bezorgde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.