Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls – “Sidelines”

Woodie Smalls, de eens zo fonkelende ster van de Belgische hiphop, is daar met zijn eerste release van 2019. De 22-jarige rapper uit Sint-Niklaas heeft al een flinke weg afgelegd. Als een van de eerste grote namen in de groeiende Vlaamse hiphop scene verdiende hij meteen een warm plaatsje in de harten van menig muziekliefhebber. Het laatste jaar begon hij echter, schijnbaar verwikkeld in een zoektocht naar een eigen identiteit, wat van zijn glans te verliezen. Nummers als “Too Soft” en “Never Trust Again” konden niet overtuigen. We vreesden bijgevolg ook even dat hij overboord was gesukkeld, om niet meer terug te keren. Sinds begin deze maand is hij echter getekend bij Top Notch Belgium en lijkt er een nieuwe wind te waaien.

De zonovergoten oldschool dagen van Soft Parade lijken op “Sidelines” dan wel definitief verleden tijd, dit is toch de strijdvaardige Woodie Smalls waarop we gehoopt hadden. De onrustbarende maar evenzeer snoeiharde beat zou niet misstaan op een mixtape van de Amerikaanse traplord Smokerpurpp. Godzijdank liet hij ook de overmatige autotune van op zijn laatste nummers achterwege. Het eindresultaat mag er wezen! Met “Sidelines” lijkt er een gloednieuw tijdperk te zijn aangebroken voor Woodie Smalls. Op zaterdag kunt u hem zelf aan het werk zien op festival Mijn/Kracht in Heusden-Zolder, en dit zelfs helemaal gratis.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 april 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief