Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls – “Never Trust Again”

Lange tijd was de Sint-Niklazenaar Woodie Smalls het gedoodverfde fenomeen van de Belgische hip hop. Zijn nummer “About the Dutch” kreeg heel wat airplay op de radio en bijgevolg speelde hij sinds 2015 zowat elk noemenswaardig Belgisch festival plat. Dankzij zijn Amerikaanse rapstijl wist Woodie ook al heel wat fans in het buitenland te verzamelen en mocht hij vorig jaar met zijn maatje K1D voor het populaire Colors-kanaal op YouTube zijn nummer “Tokyo Drift” brengen. Dit jaar belooft bovendien nog eens extra spannend te worden, want binnenkort brengt hij zijn tweede plaat uit waarop ook het nieuwe “Never Trust Again” op te vinden zal zijn.

Woodie heeft de laatste jaren heel wat stappen weten te zetten en een serieuze progressie weten te verboeken. De beat van “Never Trust Again” is in ieder geval weer spot on en kan dankzij zijn spacy touch meteen overtuigen. Tegenwoordig maakt Woodie bovendien ook gebruik van wat autotune die uiteraard goed past bij de instrumental van “Never Trust Again”. De lyrics zijn daarbovenop ook niet echt zedig te noemen en gaan over seks, wiet roken, feesten en geld. We hebben al betere dingen van Woodie Smalls gehoord, maar dat hij het potentieel heeft om het ook in het buitenland nog verder te schoppen, mag nog maar eens blijken.

Woodie Smalls heeft nog een aantal shows gepland dit jaar waaronder het festival Bel-Air Woods (21/09), het Hip Hop Hooray Festival in Gent (06/10), Loyalty in de Warande te Turnhout (26/10) en een headlineshow in de Ancienne Belgique in Brussel (22/11)

Facebook

15 september 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief