LiveRecensies

L’Or du Commun @ AB (Ancienne Belgique): Brussels pogofeestje

Dat hip hop booming business is in Brussel bewees Zwangere Guy vorige maand al langs Nederlandstalige kant. De Franstaligen konden niet achterblijven, dus zette L’Or du Commun hun beste beentje voor in de AB. Dat het trio al even meegaat in de scène valt te merken aan de manier waarop ze het publiek uit hun hand kunnen laten eten. Elke keer ze het publiek vroegen om een kringetje te maken voor een pogo, werd dit gretig uitgevoerd. Gelukkig lieten ze nog genoeg rustmomenten over zodat het publiek vol energie tot het einde kon doorgaan.

Het Brusselse trio, bestaande uit Swing, Primero en Loxley, zit zoals gezegd al even in de scène, namelijk van voor 2013. Ze waren zelfs nog met vier voordat Félé Flingue hen verliet om samen met Peet Le 77 te vormen. De groep werd samen groot met Roméo Elvis, die op dit moment België al ontgroeid is. Maar Roméo laat zijn copains niet in de koude staan want op elk van hun albums doet hij wel mee. In hun nieuwste worp Sapiens rapt hij mee op “Vrai” en op Zeppelin doet hij mee op “Apollo”.

Als voorprogramma werd Peet geregeld, de helft van Le 77 deed wat van hem gevraagd werd. De al vrij volle zaal werd getrakteerd op een explosief optreden waarbij hij maar liefst zeven keer vroeg om een pogo, wat gretig gevolgd werd. Ook werden we nog getrakteerd op Félé Flingue die meekwam voor “Handek” en een nieuw nummer voor de aankomende plaat van UMI, de vaste dj van Zwangere Guy.

Peet had zijn werk goed gedaan, want vanaf de eerste noten van “Antilope” ging het publiek meteen mee. De armen gingen in de lucht en er werd enthousiast meegesprongen en -gerapt. Na drie nummers vroeg Primero nogal overbodig of we chaud waren en dit was wel het geval, onze T-shirt begon al tegen ons lichaam te plakken van het zweet. Hierna werd de handrem voor de komende twee nummers wat aangetrokken zodat ons zweet wat kon opdrogen. “Slalom” werd ingezet, waarvoor er zelfs een gitaar het podium op gehaald werd. De gitarist mocht ook nog blijven voor het volgende nummer wat een duet was tussen Primero en een gastzangeres. Dit was eerder een ballade dus totaal niet wat we van L’OdC gewend zijn, een welkome rust was het wel.

Na de rust was het weer tijd voor actie. Peet had de pogo’s ingezet bij het voorprogramma, dus kon het trio niet achterblijven. Op “Cercle” van Swing werd er duchtig heen en weer gesprongen en tegen elkaar opgebotst. Toen ISHA het podium kwam opgelopen om mee te doen op “Nos gènes” kon niets het feestje nog tegenhouden. Fans gingen zo op in het concert dat er zelfs enkelen verschillende keren het podium op kropen, maar er daarna ook weer hardhandig van afgegooid werden. Het drietal ging ook back to the roots door samen met Félé Flingue een nummer te brengen. Die nam op zijn beurt dan weer spitsbroeder Peet mee, de zonnebrilletjes gingen op en Le 77 nam het even over.

Ondanks dat iedereen zo enthousiast was, steeg er op één moment toch boegeroep op uit de zaal. Dit was toen Loxley bekendmaakte dat Roméo Elvis dezelfde dag één of andere plaat had uitgebracht en dit aan het vieren was met een optreden in Parijs. Het boegeroep verdween snel en het publiek nam de verses van Roméo op zich. Dit was ook hetzelfde geval bij “Apollo” dat erna ingezet werd maar bijkomstig waren hier de verschillende pogo’s tijdens het nummer. Om het optreden te beëindigen werd iedereen op het podium gehaald om “Sur ma vie” mee te rappen. Het publiek ging nog één keer uit z’n dak en nadat L’OdC afscheid had genomen, bleven ze maar roepen voor een bisnummer. Dit hadden ze niet voorbereid maar om het publiek te bedanken werd “Apollo” toch nog eens opnieuw ingezet.

Zowel L’Or du Commun als het publiek bewees dat hip hop aan de Franstalige kant minstens even hard leeft als bij de Nederlandstaligen en dat ze niet vies zijn van een pogotje meer of minder. Het enige spijtige is dat nog niet iedereen doorheeft dat het podium voor de artiesten is en dat je er niet ongevraagd op moet kruipen.

Setlist:

Antilope
Léon
Prison Ride
1000
Slalom
Cours de danse (Swing)
Cercle (Swing)
Nos gènes
Téléphone
Sous les paves
Homosapiens                                                                                                          La Poignée de Punchlines                                                                                              Skills (Le 77)
Vrai
Apollo
Sur ma vie

Apollo

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Strand of Oaks: 'Mijn begrafenis moet een vuurwerkshow met ravemuziek zijn'

Strand of Oaks bracht op 1 oktober zijn achtste ontwapenende en eerlijke studioalbum In Heaven uit. Wij spraken met immer knuffelbare en…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (Club): Vanavond moet ik dansen

We hebben ons laten vertellen dat gisteravond een voetbalwedstrijd plaatsvond, maar toen we eerder die dag op de trein sprongen, begaven we…
LiveRecensies

Tessa Dixson & Noémie Wolfs @ Ancienne Belgique (AB): Licht aan het einde van de tunnel

Het zat niet mee voor Tessa Dixson. Haar verrassende debuutalbum Genesis verscheen net voor de eerste lockdown, maar op de officiële releaseshow moesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.