Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Borderline”

Net op tijd voor hun optreden als één van de headliners van Coachella loste Tame Impala vandaag een tweede nieuwe nummer. Ook op de nieuwe plaat speelde alleskunner Kevin Parker weer alle instrumenten zelf in, alleen live wordt hij vergezeld door de rest van de band. Wanneer album nummer vier verschijnt, is nog niet geweten, maar dat er al naar uitgekeken wordt, is een feit. Drie weken geleden bracht de groep al een eerste nieuwe nummer in drie jaar tijd uit met “Patience” en vandaag is het nu de beurt aan “Borderline”. Het nummer werd onlangs al voor het eerst live gespeeld tijdens de uitzending van Saturday Night Live.

“Patience” vonden we niet bepaald een voltreffer, maar van “Borderline” worden we al wat enthousiaster. Het nummer is voorzien van een hook die heel verslavend werkt en maar moeilijk nog uit je hoofd te krijgen is. “Borderline” is iets minder experimenteel als “Patience”, maar het speelse karakter is desondanks weer goed vertegenwoordigd in het nummer. De toffe accentjes in het nummer zorgen voor een leuke meerwaarde. Ook de melancholische kantjes in de lyrics (‘Quite a show for a loner in LA, Asking how I managed to end up in this place’) weten ons aan te spreken en tonen wat het succes met iemand doet. In “Borderline” schuilt een zomerhit dat we de komende maanden wel vaker op de radio zullen horen passeren.

Op zaterdag 17 augustus speelt Tame Impala als headliner op de main stage van Pukkelpop.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek

12 april 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter