Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “Patience”

 

We moesten even geduld oefenen om nieuwe muziek van Tame Impala zelf te krijgen. Kevin Parker zat alleszins niet stil; zo werkte hij samen met Lady Gaga, Mark Ronson, ZHU, Theophilus London, Travis Scott, en ga zo maar door. Maar met zijn eigen project was het toch alweer van 2015, met Currents, geleden dat we nieuwe muziek kregen. Vandaag doorbreekt de band die stilte eindelijk. Volgende week spelen ze ook op Saturday Night Live, dus het zat er ook wel al aan te komen. Met “Patience” lijkt de band gewoon verder te gaan waar Currents stopte, trippy psychedelica met een elektronische invloed.

Soms zeggen ze dat geduld loont, maar bij Tame Impala hebben we toch onze twijfels. “Patience” weet namelijk niet echt iets vernieuwends te brengen, maar gelukkig wordt dat gecompenseerd door heel wat funky elektronische beats. De dromerige vocals van Kevin Parker blijven het handelsmerk en verder merk je vooral dat er (aan de hand van heel wat effectjes) wordt gespeeld met het geluid van de synths dat de band voortbrengt. Toch is het naar onze mening precies wat te braaf en daardoor overtuigt het niet helemaal. Van een band als Tame Impala verwacht je immers meer dan gewoon wat spelen met psychedelische effectjes op de gitaren.

“Patience” heeft wel leuke gitaarsolo’s en op zich zien we het wel groeien, maar we zien het niet meteen op een dansvloer gedraaid worden (of het moet een lege zijn). Want daarin sluipt wel de sterkte van deze song, het visualiseert hoop en vooral dankzij de smooth dromerigheid komt het na enkele luisterbeurten toch binnen. Nu, het moet gezegd zijn, op zich is het allemaal wel gewaagd, want toegankelijk is het allerminst. We zien het dan ook niet meteen een nieuwe “Let It Happen” worden; daarvoor wordt te veel gespeeld met effectjes, maar wie weet heeft de band wel nog meer in petto.

Op zaterdag 17 augustus speelt de band ten dans op Pukkelpop.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3588 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Journey To The Real World"

Voor cineasten is het filmische natuurlijk het belangrijkste, maar de muziekwereld was de afgelopen weken toch vooral in de ban van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tame Impala - "Retina Show" & "Sidetracked Soundtrack" (Lonerism Demos)

Het effectief bevestigen kunnen we niet, maar iets doet ons vermoeden dat Kevin Parker de afgelopen tijd heel wat taart heeft gegeten….
AlbumsRecensies

Soapstarter – I Like It Till You Do (★★★½): Caleidoscopisch verbranden op het strand

Doet de naam François De Meyer een belletje rinkelen? Al meer dan twintig jaar lang fungeert hij als een duizendpoot die vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.