Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sinkane – “Dépaysé”

Sinkane’s sound valt niet eenduidig te omschrijven. De man gebruikt Afrikaanse vibes en durft daar al eens een aardige lading synths tegenaan te gooien. Ook gaat hij vaak de funky toer op met meezingers van formaat, zoals zijn vorige single “Everybody”. Die was het eerste voorsmaakje van zijn album Dépaysé, dat uitkomt op 31 mei. Nu werd de titeltrack gelost en ons enthousiasme over de aankomende plaat is enkel nog verder gestegen.

Ook “Dépaysé” bevat weer de combinatie van al wat Sinkane typeert. De dansbare percussie wordt aangevuld met een ‘virtuoze rock’ sound van de gitaar, en de exotische toets wordt al snel toegevoegd door de Arabische zanglijn in het refrein. We weten niet of we zorgeloos horen te dansen en opgaan in de sfeer of met open mond moeten luisteren naar alle wendingen die het nummer doorgaat. Één luisterbeurt volstaat met andere woorden niet om recht te doen aan dit complexe, maar ook meteen aanstekelijke lied. Na vier minuten wordt het ons helemaal onmogelijk gemaakt niet even alle remmen los te gooien, en bereikt “Dépaysé” een laatste, ultiem hoogtepunt. Het meezinggehalte schiet de lucht in wanneer het refrein voor een laatste keer explosief weerklinkt en het nummer wordt afgerond.

“Dépaysé” maakt zijn titel waar; op de aangenaamst mogelijke manier blijven we gedesoriënteerd achter na deze vijf minuten durende trip naar Sinkane’s eclectische, maar harmonieuze muziekuniversum.

Facebook

Related posts
AlbumsRecensies

Sinkane - Dépaysé (★★★): Het zonnetje in huis

Sinkane is vast geen onbekende meer voor al wie kan genieten van zonnige sfeermuziek die daarenboven nog eens bol staat van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sinkane - "Everybody"

Geheel in lijn met de warme temperaturen van de laatste dagen kunnen we genieten van de zomerse sfeer die Sinkane opwekt met…
Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Absolutely Free Festival met Sinkane & The Notwist

Wie tegen begin augustus zijn lege batterijen bijhoudt, kan op vier en vijf augustus ook dit jaar weer genieten van een divers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.