Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yeasayer – “I’ll Kiss You Tonight”

Yeasayer is een band van ups & downs, maar vooral een groep die zichzelf blijft herontdekken. De ene keer valt dat al meer in de smaak dan de andere keer, maar ondertussen hebben ze toch al vier studioalbums op hun discografie staan. Binnenkort komt daar verandering in, want de band plant om in juni een nieuwe plaat uit te brengen. Het wordt de opvolger van Amen & Goodbye uit 2016 en met “I’ll Kiss You Tonight” krijgen we al een eerste voorsmaakje uit het album.

In tegenstelling tot hun vorige plaat, lijkt Yeasayer iets experimenteler te werk te gaan op die nieuwe single. Een zachte gitaarlijn scheurt aan tegen een lo-fi sound, en ook de productie lijkt iets minimalistischer te zijn. Hierdoor klinkt het niet zo groots als de nummers van de vorige plaat, en lijkt het ook allemaal iets minder strak binnen te komen. Yeasayer probeert heel wat op de nieuwe single, maar veel overtuigends komt daar jammer genoeg niet uit. Hopelijk klinkt de rest van de plaat wat beter.

Deze zomer speelt de band op Pukkelpop.

8 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief