Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yeasayer – “Ecstatic Baby”

Dit drietal uit Brooklyn durft al eens hun sound vernieuwen en verschillende zijpaden ontdekken. De ene keer overtuigt dat moeiteloos, de andere keer zijn we al iets sceptischer. Diezelfde verhaallijn komen we tegen op hun nieuwe singles naar aanloop van hun vijfde studioalbum Erotic Reruns, dat uitkomt op 7 juni. Het eerste exemplaar dat we daarvan te horen kregen, liet nog heel wat groeimarge voor de gevarieerde en geslaagde dubbelrelease die daar snel op volgde. Het hoogtepunt alweer voorbij, is het vandaag tijd voor het dansbare, maar te eentonige “Ecstatic Baby”.

Extatisch worden we niet van “Ecstatic Baby”, daarvoor is het wat te eenvoudig. Aanvankelijk lijkt het nummer nochtans een groot succes te worden. Een retrofeel en gedurfde synths op de achtergrond maken ons meer dan enthousiast. Al gauw maakt Yeasayer het ook erg catchy en je zou wel gek zijn als je hierop wil blijven stilzitten. So far so ecstatic, maar daarna daalt Yeasayer af van hun hogere sferen tot in een grauwe mist. Het is al een kort nummer en toch duurt het niet lang vooraleer we al hun zetten wel gehoord hebben en iets nieuws verlangen. De zeer matige bridge zorgt enkel nog voor een verdere verdichting van de mist. Jammer, want Yeasayer was zo goed begonnen en de eerste helft is meer dan de moeite waard.

Deze zomer staat Yeasayer op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 mei 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief