Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Heilung – “Norupo”

Met Heilung maak je een reis naar de Noormannen uit de middeleeuwen. De experimentele folkband die hoofdzakelijk uit Denemarken afkomstig is, baseert hun teksten op gedichten uit het ijzeren en Viking tijdperk. Op het moderne internet lezen we dat de bedoeling van de muziek is dat we ons ontspannen en op ons gemak voelen na de spirituele reis. Spiritueel is het zeker. Uniek is een ander woord om Heilung mee te beschrijven. Ook de optredens van de Scandinavische band zijn vrij uniek. Gekleed als Noormannen en met eeuwenoude instrumenten zoals speren, trommels en zelfs botten is het zeker en vast een ervaring.

“Norupo” is de eerste single van het derde album Futha. Het album en nieuwe nummer gaan volgens de band over de helende krachten van de sterke vrouw. Deze Denen kunnen zeggen/zingen wat ze willen, want wij begrijpen toch geen jota van de tekst. Bij Heilung gaat het dan ook minder om wat ze zeggen, maar eerder om hoe de band klinkt. “Norupo” heeft een dreigende ondertoon, maar er zit ook een verlossend aspect in. Zoals altijd is de muziek redelijk kalm en rustgevend. Het nummer klinkt redelijk hetzelfde als het oudere werk van de band. Ze evolueren weinig, maar bij de Vikings ging het ook allemaal nog wat trager, hé.

Wie de middeleeuwse sfeer van het noorden wil opsnuiven, kan op zondag 17 november afzakken naar de Ancienne Belgique.

FacebookInstagramWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 2): Schommelen tussen tijdloos en obscuur

Door het wegvallen van Avenged Sevenfold en Faith No More verloor de organisatie twee van zijn grootste publiekstrekkers op vrijdag. De ene…
Festivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.