Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Replica”

Afgelopen weekend beloofde Cassia met goed nieuws te komen en ze hielden hun woord. De band uit Manchester is al langer niet meer aan hun proefstuk toe, ze brachten in 2016 namelijk al eens een ep’tje uit en ook verder kregen we van het drietal al redelijk wat muziek te horen. Op een eerste plaat was het lang wachten, maar vrijdag konden ze bekendmaken dat hun debuutplaat Replica aankomende vrijdag zal verschijnen. Als kers op de taart kregen we ook nog eens een laatste voorproefje van wat er ons nog te wachten staat.

Zelf omschrijft Cassia hun muziekstijl als tropical rock, en wat ze daarmee bedoelen hoor je al snel op “Replica”. De single klinkt net zoals hun voorgaande single “Small Spaces” lekker zomers en heeft bij momenten wel iets weg van The Police. Het gitaardeuntje werd goed ingezet en voorziet “Replica” van veel dynamiek en een laidback vibe. Het refrein ontbreekt wat aan variatie en dat had het nummer net helemaal kunnen afmaken. Wel weet Cassia hoe ze een zomerse feeling kunnen verspreiden met hun muziek en met “Replica” slagen ze ook in hun opzet.

Facebook

1623 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cassia – Why You Lacking Energy? (★★★½): Goudmijn voor de zomerplaylist

Het Britse indietrio Cassia maakt extreem zomerse feelgoodnummers, maar telkens met een zekere ernst in de muziek of tekst. Het debuutalbum Replica…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Not Enough Time to Think”

Wie door de afgelopen zonnige lentedagen al begon te dromen van een warme, lome zomer en daar nog een soundtrack voor zoekt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.