Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia – “Small Spaces”

De Britten van Cassia halen de zomerse temperaturen, ondanks de koude temperaturen, nu al boven. De band uit Macclesfield heeft de afgelopen jaren zitten sleutelen aan hun geluid, maar lijken nu een muzikale lijn gevonden te hebben. In de zomer tekenden ze nog bij het independent label Distiller Records en sindsdien zijn ze aan een opwaartse trend bezig. Met hun nummer “100 Times Over” behaalden ze zelfs bijna twee miljoen streams en bijgevolg heel wat nieuwe fans. Hun nieuwe single “Small Spaces” is volgens de heren het startschot in de nieuwe fase van de band en die klinkt alvast veelbelovend.

“Small Spaces” valt misschien het best te omschrijven als een tropische hedendaagse mix van Weezer en The Police met nog een tikkeltje eigenheid. Ook afrobeat speelt duidelijk een essentiële rol op “Small Spaces” en dat zorgt voor een enorm vrolijk en dynamisch nummer. De warme stem van Rob Ellis komt op “Small Spaces” ook goed uit de verf en maakt van het nummer een zomerse hoogvlieger. Vooral ook de naadloze overgang van strofe en refrein zorgt ervoor dat het nummer weet te blijven hangen. Cassia weet met andere woorden hoe ze ons warm krijgen voor de aankomende zomer en de winter bijgevolg iets minder koud doet aanvoelen.

Facebook

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Vitamins"

Stilzitten lijkt niet in het woordenboek van Cassia te staan. Het Britse drietal bracht eerder dit jaar al een nieuwe ep op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Right There"

De carrière van het Britse Cassia lijkt nu eindelijk definitief van de grond te geraken. Het drietal heeft met Powerlines – EP intussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cassia - "Gotta Get through Til Monday"

In 2019 bracht het Britse indietrio Cassia hun debuutplaat Replica uit. Waar de sound en productie van dit album zeker niet slecht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.