Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mini Mansions ft. Alison Mosshart – “Hey Lover”

Mini Mansions is een drietal uit Los Angeles dat bij de fans van Alex Turner al wel bekend in de oren zal klinken. De groep verzorgde namelijk het voorprogramma van Arctic Monkeys en bandlid Zach Dawes speelt bij The Last Shadow Puppets. Frontman Michael Schuman dan weer is ook de bassist van Queens Of The Stone Age, en zo zorgt deze aardige connectie van legendes ervoor dat Mini Mansions bijna niet anders dan een succes kan zijn. Hun plaat Guy Walks Into A Bar komt uit op 26 juli en daaruit kregen we al een eerste single te horen. “Gummybear” viel in de smaak, en voor hun nieuwste nummer “Hey Lover” werkten ze samen met Alison Mosshart van The Kills, met een topresultaat.

“Hey Lover” begint rustig, maar wie een zachte ballad verwacht, staat nog voor een verrassing. Het refrein zorgt meteen voor een vrolijke sfeer; de zanglijn is catchy, de synths klinken leuk en de bas doet op het gemak zijn bouncy ding met de basisnoten en de kwinten. Dat mondt dan nog eens uit in een groots, retro-aandoend samenzangmoment en vanaf dan zijn we helemaal verkocht. Die opgewekte sfeer staat in contrast met de minder opbeurende tekst, maar dat maakt het net zo boeiend. Een lange outro boordevol synths neemt tot slot het voortouw en geeft de sfeer van “Hey Lover” nog een level-up van ‘meeslepend’ naar ‘enorm meeslepend’. Tegelijk zorgt die outro ervoor dat de vergelijking met Arctic Monkeys ditmaal niet te maken valt, want Mini Mansions gaat zijn eigen weg en staat als een huis.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Alison Mosshart - "Rise"

Alison Mosshart ken je vast als de frontvrouw van twee grote rockbands: The Dead Weather en The Kills. Terwijl er een nieuw…
AlbumsRecensies

Mini Mansions - A Guy Walks Into a Bar (★★★½): Hoekige popbrij

Mini Mansions werd tot nu toe altijd bekeken als een zijproject van muzikanten die reeds eerder hun pluimen verdienden bij grotere bands….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mini Mansions - "Bad Things (That Make You Feel Good)"

De Amerikaanse groep Mini Mansions dropte hun nieuwe single “Bad Things (That Make You Feel Good)”. Mini Mansions is een muzikaal trio…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.