Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Budos Band – “Veil of Shadows”

Na de eerste twee tracks die ons moet opwarmen voor Budos V (12 april Daptone Records) werden alle ruiten reeds ingeslagen, dus gaat The Budos Band een andere richting uit op “Veil of Shadows”. Maar ook deze leidt weer naar dikke, gitzwarte psychedelic funk en schizofreen plezier. “Veil of Shadows” opent iets voorzichtiger dan de twee voorgaande, “Arcane Rambler” en “Old Engine Oil”. Een simpele en slepende interplay van gitaar, drum en keys creëren een wijds landschap. Deze ruimte wordt niet meteen ingepikt, waardoor spanning ontstaat die wacht op een verlossing. Wanneer de blazers dan toch invallen, komt die verlossing niet. Ze bevestigen enkel een Oosters getint mysterie met alle – positieve – clichés die je daarbij naar de voorgrond kunt associëren. Voor de track kan openbreken, is er weeral het nachtelijke van een schizofrene devotie aan alles dat je niet uit kan spreken, maar hier gewoon voelen mag.

Dit alles hoeft echter absoluut niet pessimistisch te zijn. Budos is een band dat graag alle rationele schroom ver achter zich laat en met overgave elke toevalligheid openbreekt en verkent. Wel blijven ze dat weerbarstig binnen een extreem herkenbare toon doen – inclusief de recente psychedelische omwegen. Na een dikke twee minuten volgt er een verrassende ‘keyboard break’ dat de Animals en Procol Harum eer bewijzen. De sound van de Budos Band is intussen echter zo uniek geworden dat je enkel maar van een trademark kan spreken. Indien V deze combinatie van elementen een lp lang gaat weten vast te houden, tuimelt de Budos vol overgave naar een potentiële prachtplaat.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thee Sacred Souls - "Love Is The Way"

Thee Sacred Souls is dé nieuwe revelatie in de soulwereld. In 2019 werden ze tijdens een van hun eerste optredens ooit ontdekt…
AlbumsFeaturesRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

The Budos Band - V (★★★★): Gitzwarte funk

Jazz-rock, funk, psychedelische rock, jazz-funk, afrobeat… Allemaal zijn het termen die bij vele muziekfans positieve associaties oproepen, maar bij nogal wat luisteraars…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.