Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Budos Band – “Old Engine Oil”

The Budos Band is een Amerikaanse instrumentale band die ons na lang wachten vandaag eindelijk trakteerde op een nieuwe single. Na hun vierde album Burnt Offering (2014) hebben we een tijdje niets meer gehoord van dit negental uit New York. Ze tourden nog in de Verenigde Staten, maar in de rest van de wereld bleef het stil. Tot vandaag. De band omschrijft hun genre zelf als ‘Afro-Soul met een vleugje sweet 60’s spul on top’, wat we vooral horen in hun vorige albums. “Old Engine Oil” leunt eerder tegen het funkrock genre aan.

“Old Engine Oil” begint meteen heel sterk. Met een sterk rock riff (die ons aan Deep Purple doet denken) en een trompet dat samen met de bariton saxofoon een paar extra uitmuntende noten op de kaart brengt, kunnen we ons na enkele seconden al verdiepen in dit meesterwerk. Door de afwisselende dynamiek en de verschillende tempowisselingen is het niet enkel een muzikaal bovennatuurlijk wonder, maar zorgt het ook voor ontspanning die ons na drie minuten en elf seconden nogmaals op de ‘repeat’-knop laat duwen. Ergens vinden we het niet erg dat we bijna vijf jaar hebben moeten wachten op zo’n fantastisch en veelbelovend nieuw nummer.

Op 12 april komt hun nieuw album V uit en hierna gaan ze op tournee in de Verenigde Staten. Tot nu toe zijn er nog geen shows gepland in Europa.

Facebook | Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 februari 2019

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief