Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Budos Band – “Arcane Rambler”

Het 9-koppige soul-collectief, The Budos Band, lanceert met “Arcane Rambler” hun tweede single van hun nieuwe album V, dat 12 april uitkomt op Daptone Records. De band omschrijft hun genre zelf als ‘Afro-Soul met een vleugje sweet 60’s spul on top’. Liefhebbers van het genre die na het lezen van deze zin water in de mond hebben gekregen, moeten zeker het eerste album The Budos Band eens opleggen. Volgens gitarist en producer Tom Brenneck wordt V, hun nieuwe plaat, een mix tussen de rock-‘n-roll-elementen van de vorige plaat, Burnt Offering, en de jazzy soulvibes van hun eerste drie platen.

De Amerikanen uit Staten Islands, New York schotelen ons op “Arcane Rambler”, net zoals Brenneck ons beloofde, een eentonige, maar stevige afro-drumlijn voor met daarover een sausje van roestige rock-gitaren die braaf de drumlijnen volgen. Gelukkig komt Andrew Greene met zijn trompet de sleur doorbreken en soleert hij er schreeuwerig op los.

The Budos Band maakte ons met het eerste single “Old Engine Oil” al warm voor hun nieuwe langspeler V, en ook “Arcane Rambler” kan onze interesse scherp houden. Uitkijken dus naar 12 april wanneer hun kersverse LP uitkomt.

Facebook | Instagram

Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

The Budos Band - V (★★★★): Gitzwarte funk

Jazz-rock, funk, psychedelische rock, jazz-funk, afrobeat… Allemaal zijn het termen die bij vele muziekfans positieve associaties oproepen, maar bij nogal wat luisteraars…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Budos Band - "Veil of Shadows"

Na de eerste twee tracks die ons moet opwarmen voor Budos V (12 april Daptone Records) werden alle ruiten reeds ingeslagen, dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.