Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Miel De Montagne – “Ces Rêves”

Dromerig, dromerig en nog eens dromerig. Miel De Montagne heeft een nieuwe single uit, die heet “Ces Rêves” en zijn sound klinkt zo zweverig en lichtvoetig als zijn naam en titels suggereren. Vorig jaar bracht de jongeman uit Frankrijk al een ep uit, maar het is met zijn nieuwe singles dat hij steeds meer aandacht krijgt. En terecht, want Miel De Montagne weet als geen ander aanstekelijke gekheid in klank en tekst aan te vullen met een zwoele, laidback sfeer. Op 5 april komt zijn debuutalbum Gelée Royale eraan, daarvan kregen we al het ludieke “L’Amour” te horen en nu is het de beurt aan het sfeervolle “Ces Rêves”.

De vergelijking met Boy Pablo is snel gemaakt, maar al snel blijkt dat dat vooral te wijten valt aan die typische gitaarklank, want de Fransman gaat wel degelijk zijn eigen weg. Hij presenteert geen plat afkooksel van iets anders, maar behoudt zijn plezante eigenheid. Op “Ces Rêves” wordt een zweverig gevoel aangevuld met electropop-synths, wat voor een interessant sfeertje zorgt. Ook zit het enorm leuk in elkaar, want er wordt niet gewerkt aan een opbouw naar een of ander hoogtepunt, maar aan het geleidelijk aan optimaliseren van de sfeer. De instrumenten krijgen de tijd om hun ding te doen, Miel De Montagne zingt zo langgerekt als menselijk mogelijk is en niets klinkt opgejaagd. Dat alles komt de vibe helemaal ten goede. Rustig kabbelend smullen we van Miel De Montagne’s honingzoete nieuwe droomnummer.

 

22 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief