banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Van Jets – “Who Does?”

© CPU – Joost Van Hoey

Ergens in het najaar van vorig jaar kondigde The Van Jets zijn definitieve afscheid aan. Een onverwachte boodschap, want met hun laatste plaat Future Primitives leek de band nog lang niet uitgespeeld. Maar goed, het afscheid is onafwendbaar en daar moeten we ons gewoon bij neerleggen zeker? De leegte die hun afscheid met zich meedraagt zal ongetwijfeld groot zijn. Want fan of niet, het valt niet te ontkennen dat The Van Jets doorheen de jaren een statement zijn geworden binnen de Belgische rockmuziek. Dat bevestigden ze door hun vele hits en door hun sterke liveshows over het hele land. Met “Who Does?” brengt The Van Jets jammer genoeg hun laatste single uit en dat doen ze op een 7″, waar ook hun allereerste single “Ricochet” op terug te vinden zal zijn. Een mooi en gepast sluitstuk, die zeker niet mag ontbreken op onze verlanglijst van Record Store Day 2019.

Het mag misschien vreemd klinken, maar “Who Does?” klinkt helemaal niet als een afscheid. Meer nog, het leunt eerder aan bij de eerste single van een imaginaire zesde plaat. The Van Jets klinkt jongensachtig speels en draagt die typische sound, waarbij ze balanceren tussen vrolijke synths en clevere gitaarriffs. Ook tekstueel is er geen verwijzing naar het afscheid te bespeuren, waardoor het geheel geen moment geforceerd of melig klinkt. Want wie had daar op gewacht? “Who Does?” is duidelijk bedoeld om ons door de grote poort te verlaten en dat lukt hen zonder veel moeite. Vooral het aanstekelijke refrein blijft aardig hangen en dat zal het bij hun laatste uitverkochte zaalshows ongetwijfeld goed doen. The Van Jets verlaat ons met een knaller van jewelste en dat flikken ze voor de allerlaatste keer.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wolf Vanwymeersch - "Friendly Is Better"

Enkele maanden geleden verblijdde Elefant-frontman en voormalig The Van Jets-gitarist Wolfgang Vanwymeersch ons met zijn eerste solosingle “Not To”. Vandaag rekt hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Wolf Vanwymeersch – “Not To”

Muziekminnend Vlaanderen kent Wolfgang Vanwymeersch vooral als vaste snarenplukker van de helaas te vroeg gepensioneerde The Van Jets, maar hij was en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Johannes Is Zijn Naam - "James"

Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden sinds die verdomde ochtend waarop Johannes Verschaeve het einde van The Van Jets aankondigde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.