Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2019: Een XXXS platenspeler!

Dit jaar worden niet alleen platen uitgebracht tijdens Record Store Day, maar ook de kleinste platenspeler ter wereld kan er aangeschaft worden. De Amerikaanse fabrikant Crosley brengt immer een XXXS platenspeler uit op 13 april die via een USB-verbinding aan een computer aangesloten kan worden. Een normale vinyl zal je ermee niet kunnen afspelen, maar daarvoor worden wel speciale platen gemaakt waarop per zijde welgeteld vier minuten minuten muziek te vinden zal zijn. Ook niet elk album zal een extra kleine release krijgen, maar wel sloeg de fabrikant de handen in mekaar met de Foo Fighters en het Amerikaanse label Third Man Records. Zo zal “Big Me” van Foo Fighters op 3″ verschijnen voor Record Store Day en dat zal je enkel op die platenspeler kunnen afspelen.

Een leuk gadget is de XXXS platenspeler van Crosley zeker en vast, maar daar hangt ook een stevig prijskaartje van tachtig euro aan vast. Ook staat Crosley niet meteen bekend voor zijn uitstekende kwaliteit. Wie desondanks graag in het bezit wil komen van een dergelijk hebbeding, kan terecht in de onafhankelijke, deelnemende platenzaken op 13 april. Ze zijn wel in heel gelimiteerde oplage beschikbaar, snel zijn is de boodschap!

18 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief