Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Used to be Yours”

© Dave East

Momenteel bevindt de Schotse band The Ninth Wave zich in Texas waar ze op SXSW, het grootste muziekshowcasefestival van de wereld, spelen. In ons interview dat we ruim een jaar geleden met hen hadden, lieten ze al blijken dat ze aan een debuutplaat werkten en die zit er nu wel degelijk aan te komen. De plaat zal Infancy noemen, maar op meer informatie zullen we nog even moeten wachten. De band uit Glasgow speelde onlangs nog als support van CHVRCHES en binnen een maand vertrekken ze samen met The Blinders op een Europese tour. Met hun nieuwe single “Used to Be Yours” laten ze alvast een nieuwe kant van zich horen.

The Ninth Wave schuwde op hun eerdere singles de bombast niet, maar deze laten ze op hun nieuwe “Used to Be Yours” gedeeltelijk achterwege. Ook de synths treden er wat meer op de achtergrond en hierdoor krijgt de gitaar wat meer ruimte om zich te ontplooien. Ook verrassend op het dromerige “Used to Be Yours” is dat Millie Kidd deze keer de grote lijnen van het nummer zingt, iets wat eerder was weggelegd voor frontman Haydn Park. Het nieuwe nummer zit in ieder geval ijzersterk in elkaar en weet je met een fijn slotoffensief helemaal omver te blazen. The Ninth Wave weten nog maar eens te overtuigen en we hopen dat hun debuutplaat er heel snel zit aan te komen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Maybe You Didn't Know"

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "I'm Only Going to Hurt You"

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.