FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland Winter 2019: Winterpret in de Alpen

Groot nieuws, het festivalseizoen is weer begonnen! De kans bestaat dat je niet weet wat we net bedoelen, maar geen zorgen. Dansende Beren is van de partij om je de komende vier dagen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de eerste editie van Tomorrowland Winter. Officieel begon de eerste muziek al op zaterdag, dus om met een schone lei te beginnen, geven we eerst een overzicht van de afgelopen drie dagen.

Op zaterdag opende Tomorrowland Winter zijn drie eerste podia: de Orangerie, de Amicorum Spectaculum en de Taburle. De Orangerie is een overdekte tent met een capaciteit van 8000 man en is het eerste podium dat opent in het centrale festivalterrein. Voor de twee andere podia is een kleine trip in het skigebied van Alpe d’Huez vereist. De line-up bevatte voornamelijk dj’s met Franse roots, en Nico Morano, Mademoiselle Luna en Axel Haube zijn met hun Belgische roots de uitzonderingen hierop. Met drie gevestigde waarden in de Belgische clubscène maakt Tomorrowland Winter meteen een stevige start, die ons met veel goesting doet vooruitkijken naar meer.

Zondag ging verder zoals zaterdag begon, maar opende ineens met zes extra podia. Het meest opvallende podium hiervan is La Cabane, waar geen enkele skilift naartoe gaat. Festivalgangers moeten zich dus al skiënd naar dit podium banen om in select gezelschap van de muziek en het slow food restaurant te genieten. In de vier naburige dorpen Oz, Auris, Vaujany en Oisans werden dan weer de Friends of Tomorrowland Stages geopend, waar onder andere de Belgen Lennert Wolfs, DiMaro en Sem Thomasson het mooie weer maakten. We hadden hierover een geanimeerd gesprek met Lennert Wolfs, vlak voor zijn vertrek naar het festival.

Maandag werden er geen nieuwe podia geopend, maar met een lading frisse namen werd een nieuwe dag winterpret aangevangen. Met onder andere Reygel & Peri, Bassjackers en Da Tweekaz beloofde het een mooie dag te worden. Het weer gooide echter roet in het eten en de skiliften moesten om één uur worden stilgelegd. Gelukkig lieten de feestgangers dit niet aan hun hart komen en werd er lustig verder gefeest tot snowcats de feestgangers naar beneden brachten. De dag werd daarna nog afgesloten door Bassjackers en Da Tweekaz, waardoor iedereen volledig klaar is voor het officiële begin van het festival op woensdag.

Related posts
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland 2023 (Festivaldag 3): Plonsende ponchoparty

Niet alleen openden gisteren voor een laatste keer de poorten van Tomorrowland weekend 1; ook de hemelsluizen zetten zich wagenwijd open. Dat…
LiveRecensies

Tomorrowland 2023 (Festivaldag 2): Klassiek, komiek en energiek

Hoe hoger je vliegt, hoe frisser en minder goed het weer wordt. Dat bleek vandaag ook op Tomorrowland waar we onze reis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.