FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland Winter 2019: Winterpret in de Alpen

Groot nieuws, het festivalseizoen is weer begonnen! De kans bestaat dat je niet weet wat we net bedoelen, maar geen zorgen. Dansende Beren is van de partij om je de komende vier dagen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de eerste editie van Tomorrowland Winter. Officieel begon de eerste muziek al op zaterdag, dus om met een schone lei te beginnen, geven we eerst een overzicht van de afgelopen drie dagen.

Op zaterdag opende Tomorrowland Winter zijn drie eerste podia: de Orangerie, de Amicorum Spectaculum en de Taburle. De Orangerie is een overdekte tent met een capaciteit van 8000 man en is het eerste podium dat opent in het centrale festivalterrein. Voor de twee andere podia is een kleine trip in het skigebied van Alpe d’Huez vereist. De line-up bevatte voornamelijk dj’s met Franse roots, en Nico Morano, Mademoiselle Luna en Axel Haube zijn met hun Belgische roots de uitzonderingen hierop. Met drie gevestigde waarden in de Belgische clubscène maakt Tomorrowland Winter meteen een stevige start, die ons met veel goesting doet vooruitkijken naar meer.

Zondag ging verder zoals zaterdag begon, maar opende ineens met zes extra podia. Het meest opvallende podium hiervan is La Cabane, waar geen enkele skilift naartoe gaat. Festivalgangers moeten zich dus al skiënd naar dit podium banen om in select gezelschap van de muziek en het slow food restaurant te genieten. In de vier naburige dorpen Oz, Auris, Vaujany en Oisans werden dan weer de Friends of Tomorrowland Stages geopend, waar onder andere de Belgen Lennert Wolfs, DiMaro en Sem Thomasson het mooie weer maakten. We hadden hierover een geanimeerd gesprek met Lennert Wolfs, vlak voor zijn vertrek naar het festival.

Maandag werden er geen nieuwe podia geopend, maar met een lading frisse namen werd een nieuwe dag winterpret aangevangen. Met onder andere Reygel & Peri, Bassjackers en Da Tweekaz beloofde het een mooie dag te worden. Het weer gooide echter roet in het eten en de skiliften moesten om één uur worden stilgelegd. Gelukkig lieten de feestgangers dit niet aan hun hart komen en werd er lustig verder gefeest tot snowcats de feestgangers naar beneden brachten. De dag werd daarna nog afgesloten door Bassjackers en Da Tweekaz, waardoor iedereen volledig klaar is voor het officiële begin van het festival op woensdag.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland gaat door aan het einde van de zomer

Nadat we gisteren te horen kregen dat Rock Werchter dit jaar niet zal doorgaan, hielden we ons festivalhart met veel schrik vast….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lennert Wolfs & Voltage DJ - "Trouble" (feat. Charine Eyny)

Niet één, niet twee, maar drie keer talent in deze “Trouble” van Lennert Wolfs en Voltage DJ. Een samenwerking tussen twee talentvolle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.