Interviews

Interview Lennert Wolfs: “Ik ben altijd al een nerd en gearfreak geweest”

Komende week bevindt één van onze beren zich op Tomorrowland Winter, een sneeuwparadijs als het ware. Als voorsmaakje hadden wij een aangenaam gesprek met de opkomende producer en dj Lennert Wolfs. Lennert heeft zichzelf de afgelopen jaren in de muziekwereld geknokt met zijn sterke dj performances die hem podiaplaatsen opleverden op Tomorrowland, Laundry Day en Summer Festival. Daarnaast sprong hij door zijn technische skills ook in het oog van Pioneer DJ en mag hij zich tot op heden een Official Pioneer Ambassador noemen. Naast zijn performances bracht Lennert in 2018 “Firestarter” uit, die ondertussen op 300.000 plays kon rekenen op Spotify. Met andere woorden, deze (nog altijd maar) twintigjarige dj is een van de aanstormende Belgische talenten en wij legden hem op de rooster over zijn ambities, muzikale voorkeuren en plannen voor 2019.

Voor degenen die jou nog niet kennen, hoe zou je Lennert Wolfs kort omschrijven?

Hoe ik Lennert Wolfs vooral zou omschrijven, is als een jonge, hyperactieve dj en producer vol energie. Ik hou van sfeervolle sets en probeer me te onderscheiden met technische tricks.

Als je een van je eigen nummers moest kiezen om jezelf voor te stellen, welk nummer zou dit dan zijn? En waarom?

Het is natuurlijk een cliché, maar dan zou ik toch mijn laatste nummer “Firestarter” presenteren. Muzikaal staat het gewoonweg voor waar ik naar toe wil. Je kan het moombahton meets radio en pop noemen, maar ik noem het vooral ‘dansbaar’! Dat is voor mij het belangrijkste. Ook de sterke vocal van Emy Perez zit er volgens mij knal op. De dosis power die zij er insteekt is niet normaal, I love it. Ze is een top madam die intussen schrijft voor de groten der aarde. Het was met haar meteen raak!

Hoe zou je jouw muzikale stijl beschrijven? Heb je artiesten waar je naar opkijkt?

Als ik mijn stijl moet omschrijven, is dat vooral dansbaar. Wat erg werkt voor mij tegenwoordig zijn latin-achtige vibes met lekkere moombahton snares. Dat vind ik leuk om zelf te produceren, maar in mijn sets probeer ik altijd zoveel mogelijk stijlen aan te raken van dingen die ik leuk vind. Geen hokjesdenken! Dat maakt dat ik veel artiesten heel erg interessant vind. Ik ben erg fan van DJ Snake, Afro Bros en Boaz voor hun producties en sound, maar ook van KiNK en James Hype om hun technische skills. Daarnaast ben ik fan van de Ariana Grande of Angèle releases. Inspiration is everywhere!

Je hebt ondertussen al op verschillende grote podia gestaan zoals Tomorrowland, Summer Festival en Laundry Day. Wat zijn je verwachtingen voor Tomorrowland Winter?

Ik ga over een paar dagen naar daar en ik verwacht weeral achterover geblazen te worden zoals alleen Tomorrowland dat kan. Hoe zij een totaalconcept hebben neergezet, is bijna ongezien. Ik ben heel benieuwd hoe zich dat gaat uiten op Tomorrowland Winter. Ik kijk er héél erg hard naar uit!

Als je op die grote podia staat, hoe ga je hier dan mee om? Heb je meer stress als je op deze plaatsen gaat draaien?

Natuurlijk! Normaal gezien ben ik totaal geen stresskip, maar als het om zulke optredens gaat, zie je mij wel als een kip zonder kop rondlopen. Gelukkig is dat na een paar mixen over, maar het is ook al gebeurd dat ik enkele verkeerde knopjes induwde van de stress. Dat wil je natuurlijk niet hebben, maar dat is normaal denk ik. Het is enorm belangrijk om op deze plaatsen te presteren, aangezien je hier je visitekaartje afgeeft. Een tijd geleden zag ik een video waarin iemand uitlegt dat je stress eigenlijk als enthousiasme moet zien en je op die manier je stress ook kan beheren. Dat lijkt me een goede tip die ik ga gebruiken op Tomorrowland Winter.

Pioneer heeft jou gevraagd om een van hun officiële ambassadeurs te worden. Heeft dit je carrière sterk beïnvloed?

In zekere zin wel. Ik ben altijd al een nerd en gearfreak geweest en daar heb ik nu gewoon een titeltje voor gekregen. Dit maakt wel dat ik veel collega’s heb kunnen verder helpen binnen, alsook ver buiten mijn genre. Op die manier ben ik er persoonlijk ook sterk op vooruit gegaan.

Het is natuurlijk een groot compliment als Pioneer DJ achter je staat, maar des te groter is het als je een dj verder kan helpen waar je naar opkijkt. That makes my day. Het is leuk om mijn passie en kennis te delen, zeker als je dat mag doen op grote internationale beurzen. Dan staat daar een kleine jongen op sneakers een masterclass te doen voor een hele zaal. Zalig! Ik krijg dagelijks berichtjes van beginnende dj’s die vragen hebben. Ik antwoord ze met heel veel liefde en vind het een groot compliment dat ze mij dit vragen. Daarom ben ik ook begonnen met vloggen en dj tutorials te maken. Ik hoop zo wat te kunnen bijbrengen.

Hebben jou contacten met Pioneer ervoor gezorgd dat je je meer bent gaan focussen op het dj-gebeuren of verdeel je nog steeds je tijd tussen dj’en en producen?

Het evenwicht zit bij mij heel erg goed. Op het einde van de rit blijft het muziek en daar draait alles om bij mij. Wat mij wel wat scherper heeft gemaakt, is dat ik de Pioneer DJ producten als eerste ontvang en dus meteen alles kan uitpluizen om me nog technischer te kunnen ontwikkelen en deze te showcasen in mijn sets. That I love! Daarnaast kruip ik nog in een donker kot achter een beeldscherm om lekker muziek te maken!

Zou je een tipje van de sluier kunnen oplichten over je muziekplannen voor 2019?

GRAAG! Op 29 maart komt mijn nieuwe single “PAPI DIME” uit. Dit is samen met de Nederlandse Neenah en het Spaanse duo Danielz. Met hun zal de latin vibe helemaal tot uiting kunnen komen. Ik ben erg benieuwd naar de reacties. Intussen zit ik natuurlijk weer in de studio voor de single voor dit najaar.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland 2023 (Festivaldag 3): Plonsende ponchoparty

Niet alleen openden gisteren voor een laatste keer de poorten van Tomorrowland weekend 1; ook de hemelsluizen zetten zich wagenwijd open. Dat…
LiveRecensies

Tomorrowland 2023 (Festivaldag 2): Klassiek, komiek en energiek

Hoe hoger je vliegt, hoe frisser en minder goed het weer wordt. Dat bleek vandaag ook op Tomorrowland waar we onze reis…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland 2023 (Festivaldag 1): In vliegende vlucht naar de horizon

Wat in 2005 begon als een lokaal zusterfestivalletje van Mysteryland met een kleine tienduizend bezoekers, is intussen uitgegroeid tot de grote, sterke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.