Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bosum – “Take It Easy”

In het najaar van 2018 sloop de naam Bosum hier en daar de muziekblogs binnen, vanuit het niets. Met hun single “Fonzy” kwamen ze voor het eerst boven water piepen, meer nog, ze vielen meer dan in de smaak. In dezelfde flow releasten ze hier op Dansende Beren “Marvin“, volgens onze beer een roadtrip van je oren naar je hart. Gelukkig voor het viertal kon het publiek de zachte indiepop ook smaken, want hun single heeft vandaag al meer dan 45.000 streams op Spotify. Niet slecht voor een band met slechts een handvol singles, toch? Ook hun volgende single “Golden Rain” werd beschreven als een remedie tegen het koude weer, dus wij zaten alvast te popelen om de vierde worp, “Take It Easy” op te leggen.

“Take It Easy” ligt in dezelfde lijn als de vorige singles. Meer nog, het is volgens exact hetzelfde recept gemaakt. Een eenvoudig, maar lichtjes dansbare drumlijn, een fluwelen gitaar die je oren binnenglijdt en dromerige synths overdekt met zachte, melancholische lyrics. Laat ons duidelijk zijn: het is een gouden recept waarmee ze zeker een publiek zullen vinden. Maar als de band écht relevant wilt blijven, zullen ze toch op zoek moeten gaan naar kruiden om het af en toe wat pittiger te maken, verandering van spijs doet eten.

Facebook

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

11 maart 2019

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief