LiveRecensies

Blu Samu @ AB Club: Iets te uitgebreid familiefeest

De Brusselse hiphop kent goede tijden en dat is ook de Antwerpse Salomé Dos Santos niet ontgaan. In 2017 besloot ze definitief haar muzikaal geluk te zoeken in onze hoofdstad en dat bleek een gouden carrièrezet te zijn. Samenwerkingen met Le 77, Zwangere Guy en Roméo Elvis volgden elkaar snel op, maar ook haar ep Moka deed het opvallend goed en zorgde voor een frisse wind doorheen het Belgische muzieklandschap. Wij waren best wel benieuwd om deze grote belofte aan het werk te zien op haar eigen terrein.

Het is 20u30 en een uitverkochte AB Club is al aardig volgelopen. Het podium voor ons is halfnaakt bezaaid met enkel een micro met statief en een draaitafel. Ondanks dat de setting weinig om handen heeft, geeft dit ons de indruk dat we een eerlijke show mogen verwachten, waarbij de zang zich de hoofdrolspeler mag noemen. Niet veel later komt Salomé het podium op en ze is vergezeld door haar jeugdig enthousiasme. Heel relaxed en zonder scrupules brengt ze “Black” en dat klinkt bij momenten heel sensueel. Maar eerlijk is eerlijk als we zeggen dat het begin wat onzeker klonk, maar tijd genoeg om dit recht te zetten zeker?

Blu Samu speelt een thuismatch en dat ze daar gelukkig mee was, was af te lezen aan haar brede smile. Ze beloofde het publiek een grandioos familiefeest en daar mochten wij zomaar bij aanschuiven. Haar DJ, die de naam Morgan draagt, mocht voor de gelegenheid vanachter zijn decks kruipen en die bleek nog eens te kunnen zingen ook. Allemaal wel leuk om zien, maar graag wat meer Blu Samu aub, daar waren we toch echt voor gekomen, niet? Laat Morgan maar draaien dachten we en onze onuitgesproken wens leek ook uit te komen. Met “Sade Blu” bracht zij waar het publiek naar snakte en dat werd met een groot onthaal ontvangen. Een dijk van een nummer, dat dan nog eens sterk werd gebracht.

Dat Salomé veel vrienden heeft, is na vanavond een understatement geworden. De gasten waren haast niet bij te houden, maar als we goed konden tellen waren het er een stuk of zeven. Artiesten als Ashley, Luie Louis, Morgan, Shaka Shams, Félé Flingue en Miss Angel kregen stuk voor stuk hun solo momentje op het podium van de AB Club en dat bracht spektakel op. Maar goed, dat spektakel was er niet altijd en daardoor werd de show wat chaotisch en moeilijk om volgen. Het podium leek bij momenten een uitstalraam van jonge artiesten en daar hadden we soms onze buik van vol. Het feit dat we Blu Samu iets te veel moesten missen was eigenlijk nog het grootste minpunt, want als we eerlijk mogen zijn, kwamen we vooral om haar te zien shinen.

Na al dat vertoon werd wel één ding duidelijk en dat is dat België bruist van het talent. Daarom mocht ook Peet niet ontbreken op het feest. Met veel flair schonk hij het publiek een zekere luchtigheid, die de chaos van voorheen als sneeuw voor de zon deed verdwijnen. Het publiek zong gretig mee met hun straffe hit “Nathy” en dat kon een licht geëmotioneerde Blu Samu nauwelijks geloven. Na de zoveelste kledijwissel van Blu Samu kreeg ook Peet zijn onoverkomelijke moment de gloire en die wist het publiek met weinig moeite in vuur en vlam te steken. Als dat al niet genoeg was, vond Blu Samu nog de ruimte om een nieuw nummer te droppen. Het krachtige “Water” werd goed ontvangen en kreeg het publiek zonder enige moeite mee.

Het liefst zien wij Blu Samu alleen op het podium, want pas dan zien we het ware talent van de charismatische soul-en hiphopdiamant. De ontegensprekelijke hoogtepunten waren dan ook “Goose”, “I Run” en “Clumsy Queen” en daar had ze niemand anders voor nodig. Naast de breekbare en sensuele kant, bezit Blu Samu ook een stoere kant, die zich heel goed lijkt te voelen tussen al dat mannelijk geweld. Nummers als “Verbal Glock” en “Bawlerangers” bracht ze samen met de mannen van Le 77 en dat kwam aan als een grandioze mokerslag. Dat mooie contrast tussen hard en zacht maakt van Blu Samu een veelzijdige artieste, waarvan we het laatste nog niet hebben gezien.

Het beloofde een boeiende avond te worden en dat werd het ook. Blu Samu toonde zich van haar meest gulle kant, door elk zijn deel van de taart te geven. Dat siert haar zonder meer, maar wij zien haar liever alleen op het podium staan. Niet dat we haar niet willen delen, want bij momenten werkt die formule wel, maar ze is nu éénmaal het sterkst zonder die achterban en laat dat misschien een les zijn voor de toekomst. Less is more zeker? Het moest en zou een groot feest worden en dat werd het bij momenten zeker, maar door de te grote afwezigheid van Blu Samu zelf bleven we te veel op onze honger zitten. Bakken talent heeft ze zeker en dat valt niet te ontkennen, maar graag wat minder kwantiteit aan nummers, wat de kwaliteit van haar show alleen maar ten goede zal komen.

Setlist:

Back
Unknown
Morgan
Sade Blu
Ice Cold
Brak & Boos
Raisonner
Clumsy Queen
Ashley
Summer Fun
Godlike
Love Blu
Nathy
La Vibe
Water
Goose
Unknown
Town
Verbal Glock
I Run
Like That
Oh My Day
GanGang
Bawleranger
Grippa

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): (B)XXL familiefeest

STIKSTOF hield gisteren de eerste van hun twee grote familiebijeenkomsten in Brussel. De Brusselse concerttempel Ancienne Belgique was voor die eerste show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casa Gaza – "On To Something"

Maak kennis met Casa Gaza, een nieuw project dat voortvloeit uit studiosessies die Rikky Rozay organiseerde met verschillende artiesten uit Antwerpen. Hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Plus Fort"

Niet alleen je woonst en je wagen, maar ook de meest recente ep van rapper Peet is nu een beetje ondergesneeuwd. Onterecht,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.