LiveRecensies

Yelle @ Botanique (Orangerie): complètement fou!

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Franse electro staat voor kwaliteit, dikke beats en ludieke teksten. Naast grootheden zoals Daft Punk en Jean-Michelle Jare, heb je ook het trio Yelle dat al sinds 2005 de dansvloeren onveilig maakt. Hun debuutalbum Pop Up verscheen in 2007 en vormde de soundtrack van de generatie Myspace, die inmiddels al twaalf jaar ouder is. Met Safari Disco Club ontwikkelden ze zich vier jaar later verder, maar het was hun derde langspeler Complètement Fou waarmee ze uiteindelijk nog eens de toon gezet hebben. Nu is Yelle weer helemaal terug en touren ze met hun nieuwe concept Club Party. Ook de Orangerie van de Botanique vormde een halt van de tour en werd helemaal gek van de zotte deuntjes van de band.

“Ici & Maintenant (Here & Now)” was de feestelijke voorbode voor hetgeen een uur en tien minuutjes zou duren. Een feestje moest en zou gebeuren. Zoveel stond al vanaf het begin vast en veranderde de hele avond niet. Op het tweede nummer “Coca sans bulles” ontblootte zich echter voor het eerst de heel prominent aanwezige auto-tune die de stem van frontvrouw Yelle vervormde. Ook een zeer waarneembare tape liep heel de set mee. Toch was dat niet meteen een minpuntje, want hierdoor klonk de muziek bijna precies zoals de audio en verloor de muziek zijn charme niet. 

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het publiek van Yelle was zo bont als de LGBTQ-vlag en leefde zich op nagenoeg elk nummer immens uit. Op “Que veux-tu” klom een fan zelfs het podium op om met zijn grote idool een paar dansjes te wagen. De frontvrouw toonde zich niet meteen onder de indruk en werkte haar performance zonder meer af. Nadat diezelfde fan even later de microfoon uit haar handen trok door aan het kabeltje te trekken, maakte ze zich op een vriendelijke manier boos en toverde ze op ieders gezicht een lach. Iets wat ze op muzikaal vlak met “Je veux te voir” herhaalde.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Dansen dansen dansen. Elke song leek wel de grootste partyhit te zijn, wat ervoor zorgde dat de sfeer steeds beter en beter werd. Opvallen deden dan vooral “Roméo” dat heerlijk poppy klonk en “Bouquet Final” waarmee Yelle iedereen wat rust gunde. Uitbundig werd het publiek helemaal in de slotfase wanneer ze o.a. “Complètement Fou” op het publiek loslieten. Er werd in die fase wat minder gezongen omdat de focus op een feestje bouwen lag, maar toch hadden we graag iets meer live gehoord. Na een gezamenlijke stemopwarming, was het dan al snel aan de bis. Recentste hit “OMG!” mocht de show dan met euforische beats afsluiten, waardoor het publiek nat in het zweet achter bleef.

Yelle zou beter als party-act dan als live band omschreven worden, want alle instrumentals komen van de tape. Ze werden wel aangevuld door percussie, waardoor het geheel iets meer schwung had, maar live verwachten we net iets meer. Voor de rest viel de set goed te pruimen en kon het publiek volop genieten van de catchy tunes die het oeuvre van Yelle rijk is. De uitbundigheid waarmee ze gebracht werden, speelde hierin een grote rol. Met de shows die het trio al op zijn teller heeft, was er een bepaalde routine te voelen die hen een zekerheid deed uitstralen die al deze kleine mankementen deed vergeten. Geen slechte show van het bewezen groepje.

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Fan van de foto’s? Nog meer foto’s van de show zijn op onze Instagram te vinden. Allen daarheen!

Setlist:

Ici & Maintenant (Here & Now)
Coca Sans Bulles
Que Veux-Tu
Ba$$in
Je Veux Te Voir
Safari Disco Club
À Caus’ des Garçons
Que Veux-Tu
Bouquet Final
Roméo
Comme un Enfant
Complètement Fou
Moteur action


Interpassion
OMG!

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.