Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PUP – “Free at last”

PUP, een band uit Toronto (Canada) die stevige punk-rock maakt, is na hun album The Dream is over uit 2016 eindelijk terug. Ze hebben de single “Kids” al gereleased met geweldige videoclip, en nu hebben ze ons een tweede voorproefje gegeven. En ook hier wordt gekozen voor iets minder agressiviteit en meer aanstekelijkheid dan vroeger.

“Free At Last” is weer van dezelfde kwaliteit melodieuze pop punk, van een band die de vorm al geperfectioneerd heeft. Vreemd dat bijna alle bands uit Canada deze perfectie kunnen evenaren. En op het aanstekelijke refrein, combineert zanger Stefan Babcock verschillende emoties, maar vooral de waarheid: ‘Just ’cause you’re sad again, it doesn’t make you special at all’. Wat eigenlijk nog het meest hilarisch is, dat is de voorbode op de clip. Ze hebben één akkoord en de tekst online gezet en gevraagd aan iedereen om dit nummer vooraf al te coveren. 253 inzendingen kregen ze, en deze hebben ze gemonteerd in anderhalve minuut. “Free at last” bevat ook nog 1 lijntje stem van Charly Bliss’ Eva Hendricks, die ook voorkomt in de muziekvideo, naast een andere vriend van de band, Stranger Things-ster Finn Wolfhand, die nog eens de jonge Stefan Babcock speelt.

PUP bracht in 2016 al een fantastisch album uit en op 5 april komt opvolger Morbid Stuff uit. Als ze dit niveau aanhouden, gaat dit voor vele fans een topper worden. Op 16 april, twee weken voor Groezrock, komen ze mee als support-act voor Milk Teeth, om de AB-box achter te laten in een waas van vrolijke punkrocksfeer. Daarnaast spelen ze ook op zaterdag 17 augustus ook voor het eerst op Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charly Bliss x PUP - "It's Christmas and I Fucking Miss You"

Charly Bliss en PUP slaan de handen in elkaar om rond deze tijd van het jaar de twee belangrijkste boodschappen aan ons…
AlbumsRecensies

PUP - This Place Sucks Ass (★★★½): Verzameling B-kantjes die er geen waren

COVID-19, ook gekend onder de noemer Corona, heeft bij bepaalde bands geleid tot zeer diverse en uiteenlopende gevolgen. Wat voor sommige bevolkingsgroepen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PUP - "Rot"

PUP weet van geen ophouden en komt op 23 oktober met een gloednieuwe ep. Daarop vier nieuwe nummers en waarvan er twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.