Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ocean Alley – “Stained Glass”

In eigen land is Ocean Alley huge (ze stonden op één in de toonaangevende Triple J Hottest 100 lijst), en het zou ons niet verbazen moest dat binnenkort ook bij ons het geval zijn. De band uit Sydney brengt verfrissende indie rock muziek met een zomerse insteek. Sommigen omschrijven het als reggae, maar je moet toch ver zoeken om dat erin te horen. Eerder is het een psychedelisch en laidback sfeertje dat overheerst in al hun nummers waardoor de muziek ook binnengaat als zoete broodjes. Nieuwe single “Stained Glass” is het eerste muzikale wapenfeit dat we van de band krijgen sinds de release van hun tweede plaat Chiaroscuro, en toont een band die nog steeds niet aan de top van hun capaciteit is.

Wat begint als een heel zacht nummer met verfijnde gitaren, mondt na een tijdje uit in een snoeiharde rocker. Maar eerst moet je helemaal zen worden vooraleer je omver geblazen kan worden door de riffs die Ocean Alley hier bovenhaalt. Het is duidelijk dat ze weten hoe ze een grootse rocksong moeten schrijven, en met “Stained Glass” weten ze dan ook een evenwicht tussen zacht en hard te vinden, groots en bescheiden. Het is wel vooral de snedige uithaal naar het einde toe dat ons helemaal over de streep trekt en ons doet geloven in de de hype van Ocean Alley in eigen land.

21 februari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief