Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ocean Alley – “Stained Glass”

In eigen land is Ocean Alley huge (ze stonden op één in de toonaangevende Triple J Hottest 100 lijst), en het zou ons niet verbazen moest dat binnenkort ook bij ons het geval zijn. De band uit Sydney brengt verfrissende indie rock muziek met een zomerse insteek. Sommigen omschrijven het als reggae, maar je moet toch ver zoeken om dat erin te horen. Eerder is het een psychedelisch en laidback sfeertje dat overheerst in al hun nummers waardoor de muziek ook binnengaat als zoete broodjes. Nieuwe single “Stained Glass” is het eerste muzikale wapenfeit dat we van de band krijgen sinds de release van hun tweede plaat Chiaroscuro, en toont een band die nog steeds niet aan de top van hun capaciteit is.

Wat begint als een heel zacht nummer met verfijnde gitaren, mondt na een tijdje uit in een snoeiharde rocker. Maar eerst moet je helemaal zen worden vooraleer je omver geblazen kan worden door de riffs die Ocean Alley hier bovenhaalt. Het is duidelijk dat ze weten hoe ze een grootse rocksong moeten schrijven, en met “Stained Glass” weten ze dan ook een evenwicht tussen zacht en hard te vinden, groots en bescheiden. Het is wel vooral de snedige uithaal naar het einde toe dat ons helemaal over de streep trekt en ons doet geloven in de de hype van Ocean Alley in eigen land.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ocean Alley @ Ancienne Belgique (AB Club): Brussel aan zee

Ook in het najaar zijn er nog concerten die in te halen zijn nadat ze enkele jaren werden uitgesteld door het coronavirus….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ocean Alley - "Deepest Darkness"

Australië is een echt surfparadijs. Geen wonder dus dat de beste psychedelische surfrockband uit Down Under komt. Ocean Alley draait inmiddels al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "Stained Glass"

De 21-jarige Amerikaanse zangeres Madison Beer werd bekend doordat Justin Bieber een tweet over haar zangkunsten plaatste. Korte tijd later tekende ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.