Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ocean Alley – “Deepest Darkness”

Australië is een echt surfparadijs. Geen wonder dus dat de beste psychedelische surfrockband uit Down Under komt. Ocean Alley draait inmiddels al meer dan een decennium mee, maar het is pas in de laatste jaren dat het zestal echt potten aan het breken is. In hun thuisland staan ze steevast bovenaan alle festivalaffiches en verkopen ze aan de lopende band grote zalen uit. Ook in Europa is de band nu al een tijdje zeer populair, want hun Europese tour in augustus is nu ook al een tijdje zo goed als uitverkocht. Hun vorige album Lonely Diamond uit 2020 krijgt dit jaar naar alle waarschijnlijkheid al een opvolger met hopelijk op de tracklist het fonkelnieuwe “Deepest Darkness”.

Het psychedelische element in hun muziek mag dan wel op “Deepest Darkness” iets meer naar de achtergrond verdwijnen, toch voelt het als een logische stap vooruit voor Ocean Alley. Of die logische stap ook de beste stap is voor de band? Het antwoord is ja! Het DNA van de band mag dan wel ietwat veranderd zijn in de loop van de laatste jaren, de nieuwe schwung in hun nieuwe muziek werpt wel zijn vruchten af. Ocean Alley klinkt nog grootser en bombastischer dan ooit tevoren en dat heeft ook zijn gevolgen voor frontzanger Baden Donegal die net iets meer energie in zijn zang moet steken. “Deepest Darkness” is in zijn geheel een heel meeslepend nummer met een sterk refrein waarmee Ocean Alley helemaal klaar lijkt te zijn voor het nieuwe album.

Op vrijdag 26 augustus speelt Ocean Alley in een uitverkochte Ancienne Belgique Club in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Ocean Alley @ Ancienne Belgique (AB Club): Brussel aan zee

Ook in het najaar zijn er nog concerten die in te halen zijn nadat ze enkele jaren werden uitgesteld door het coronavirus….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ocean Alley - "Stained Glass"

In eigen land is Ocean Alley huge (ze stonden op één in de toonaangevende Triple J Hottest 100 lijst), en het zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.