Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nilüfer Yanya – “Tears”

De Britse artieste Nilüfer Yanya komt na drie kleine ep’s binnenkort eindelijk met haar debuutalbum. In 2018 veroverde ze een plekje in BBC’s Sound Of 2018 en groeide ze uit tot een van de spannendste alternative pop-acts die er momenteel zijn. Haar unieke sound legde haar tot nog toe geen windeieren, want ze mocht zonder album al de wereld rond reizen. Momenteel is ze met Sharon Van Etten op tour door Amerika en laat ze in ieder geval al nieuw werk horen. Ook de nieuwe single “Tears” staat op haar setlist.

“Tears” is de derde singlerelease van haar debuut en is een goede mix van de eerder verschenen singles “Heavyweight Champion of the Year” en “In Your Head”. Deze keer laat ze de gitaar iets minder in de voorgrond treden en doet ze het met een spannende elektronische productie, waarin ze haar creativiteit de vrije loop liet gaan. Het resultaat is verbluffend toegankelijk en toont haar capaciteit als liedjesschrijfster. Vrolijker en hoopvoller dan op “Tears” klonk ze nog nooit.

Haar debuutalbum Miss Universe verschijnt op 23 maart via PIAS. Op maandag 29 april stelt ze het op Les Nuits van de Botanique voor.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

20 februari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief