AlbumsRecensies

FUR – FUR (★★★★): “Guitige jongens, aanstekelijke nummers”

Er is vast en zeker een goede muziekschool in Brighton. De Britse kuststad liet eerder al kleppers als Passenger, The Kooks en Royal Blood op de wereld los. Vandaag stelt het iets minder bekende FUR hun debuut-ep FUR voor. Het kwartet zette zich in 2017 op de kaart met YouTube-hit “If You Know That I’m Lonely”. Een tour met Miles Kane, een reeks fel gesmaakte eigen concerten en vier singles later is het viertal klaar voor het echte werk. Bij ons lieten ze alvast een goede indruk achter.

FUR tekent voor aanstekelijke nummers met een bitterzoete toets en fifties-vibe. Die nostalgie naar een vervlogen tijdperk viert hoogtij op opener “All My Dreams”. De eerste twintig seconden wanen we ons in een verloren gegane zwart-witfilm, waarna de band het nummer laat ontluiken en wat pit geeft. Een goedgemutst begin.

We worden ook steeds blij wanneer we het eerder uitgebrachte “Angel Eyes” horen. Ondanks de neerslachtige thematiek die zanger Murray bezingt (een relatie die nooit helemaal van de grond komt), is het een vrolijk nummer met een hoog oorwurmgehalte. Ook met “Him & Her” is het een blij weerzien. Beide nummers zijn op en top FUR: speels, maar toch stevig en steeds met een prominente rol voor een leadsinger met een stem die je uit duizend herkent.

Die ingrediënten komen ook terug in “Where Did All The People Go”, maar voelen hier wat routineus aan. Ook de outro had voor ons ietwat korter gemogen en voelt nu wat langdradig aan, wat ons dan weer deed afvragen of de band misschien niet toch iets te veel haar vertrouwde omgeving opzoekt.

Alsof ze deze bedenking zelf ook al hadden gemaakt komen ze op afsluiter “Love Song For No One” verrassend uit de hoek. In een ingetogen akoestisch nummer laat FUR een kwetsbare kant van zich zien. Weg zijn de guitige, speelse jongens van “Angel Eyes” en voor één keer viert introspectieve melancholie hoogtij. Stijlvol einde.

Met hun charmante debuut-ep wijken de mannen van FUR niet af van hun succesrecept, maar bewijzen ook dat ze – net wanneer routine om de hoek loert – toch nog verrassend uit de hoek kunnen komen. Hopelijk steken ze snel eens het Kanaal over.

Facebook / Twitter / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FUR - "Grow Up"

Dat het viertal van FUR een goeie koers uitvaart, dat weten we ondertussen al een jaartje of twee. We leerden ze in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FUR - "Him & Her"

FUR, een vierkoppige band uit Brighton, zette zich in 2017 op de kaart met YouTube-hit “If You Know That I’m Lonely”. Het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FUR - "Angel Eyes"

Een jaar geleden bracht FUR, een vierkoppige band uit Brighton, “If You Know That I’m Lonely” uit. Hun aanstekelijke nummer bleef niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.