Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FUR – “Him & Her”

FUR, een vierkoppige band uit Brighton, zette zich in 2017 op de kaart met YouTube-hit “If You Know That I’m Lonely”. Het kwartet tekent steevast voor aanstekelijke nummers met een bitterzoete toets. “Him & Her”, de tweede single van hun aankomende “self-titled” debuut-ep, zet die trant gewoon verder. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Het openingsakkoord van “Him & Her” roept bij ons een omfloerste herinnering aan “A Hard Day’s Night” op en ook de rest van het nummer baadt in een nostalgisch fifties/sixties-sfeertje. Net zoals op single “Angel Eyes” bezingt zanger Murray in zijn kenmerkende vibrerende stem liefdesperikelen: ‘het nummer gaat over vertrouwen en achterdocht binnen een relatie. Over de ultieme tweestrijd: blijf je bij iemand of is het beter om elk je eigen weg te gaan.’ Het tempo ligt iets lager dan bij voorganger “Angel Eyes”, maar de prominente gitaar voorzien Murray’s mijmeringen toch van de nodige pit.

Meer van dat? FUR komt uit op 14 februari. Van originele Valentijns-verrassingen gesproken.

Facebook / Twitter

 

25 januari 2019

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief