Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FUR – “Grow Up”

Dat het viertal van FUR een goeie koers uitvaart, dat weten we ondertussen al een jaartje of twee. We leerden ze in 2017 kennen via hun YouTubehit “If You Know That I’m Lonely”. Vervolgens gingen ze op tour met onder andere Miles Kane. Dan kwam begin vorig jaar hun debuut-ep uit, die ten zeerste in de smaak viel. Het viertal uit Brighton liet zich niet van slag brengen door de globale pandemie, ze bleven actief en zo volgde dan ook deze single.

“Grow Up” is een dromerig nummer over de puberale angst die we allemaal wel wat hebben; die angst is natuurlijk het niet ouder willen worden. Ook stelt de groep zich de vraag: ‘Wat als we het volwassen leven niet leuk zullen vinden?’ De zweverige gitaren, de retro piano en het zachte gezang vergezellen deze gedachte voor een kleine drie minuten. Ook voelt het alsof de baslijn niet alleen het nummer, maar ook de luisteraar ondersteunt, volwassen worden lukt je wel! “Grow Up” is een nummertje dat perfect past bij een namiddagje mijmeren over leukere tijden en tijden die nog zullen komen, een nummer dat nu wel zijn toepassing vindt dus. Ten slotte nog een shout-out naar de clip die het nummer vergezelt. De muziekvideo bestaat uit beelden van de band toen ze jonger waren, aangelengd met concertbeelden, hierdoor hit hun nostalgisch gevoel nog net ietsje harder.

15 juni 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief