Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ratso – “Our Lady of Light” (feat. Nick Cave)

De kans is groot dat de naam Ratso jou heel weinig zegt. Ook wij moesten enkele keren in onze ogen wrijven toen we zagen dat de man zijn debuutsingle opnam met Nick Cave, maar eigenlijk is dat niet zo verrassend. De zeventig jarige Larry ‘Ratso’ Sloman werkte namelijk al samen met Bob Dylan, Lou Reed, John Cale en Leonard Cohen. Dit allemaal achter de schermen en vooral als schrijver van hun boeken, memoires of lyrics, bijgevolg dus nooit in de spotlights. Stubborn Heart heet zijn debuutalbum en dat verschijnt op 5 april. Enkele nummers werden samen met John Cale geschreven en de eerste single is er meteen eentje met Nick Cave, qua binnenkomer kan dat tellen. Ook nog op het album te horen: Warren Ellis, Sharon Robinson (Leonard Cohen’s co-writer, producer en back-up zanger), Yasmine Hamdan, Imani Coppolla en veel meer.

“Our Lady of Light” is een zachte ballad geworden zonder al te veel franjes. Ratso zijn stem is breekbaar en gaat perfect in interactie met die van Nick Cave. Als Nick Cave een duet doet, klinkt dat namelijk nooit slecht (doet de man zelfs uberhaupt ooit eens mee aan iets slechts?). Met een piano en zachte percussie als ondertoon word je helemaal meegesleept in het zachte, groovy en lichtjes soulvolle verhaal dat Ratso probeert te vertellen. Dat hij op zijn zeventigste toch nog een muziekcarrière probeert uit te bouwen, noemen we gewaagd. Wie weet slaagt hij er wel in, “Our Lady of Light” is alvast een goeie binnenkomer.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.