banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “THE GUILTY PARTY”

While She Sleeps, zo’n band uit Sheffield die wél geluid durft maken (eat that, Alex Turner), is goed op weg om ons helemaal warm te maken voor hun nieuwe langspeler SO WHAT?, die er op 1 maart zit aan te komen. Met “ANTI-SOCIAL” en “HAUNT ME” wisten ze zich nu al van enkele sterren te verzekeren, door hun typische sound van een nieuw likje verf te voorzien. Naast toegankelijkere stukken werden splijtende riffs toegevoegd, om ons duidelijk te maken dat er geen gas terug werd genomen.

Ook “THE GUILTY PARTY” is samengesteld volgens dat recept. De eerste tien seconden van het nummer lijken iets te veel afgekeken van Enya, om ons meteen gerust te stellen. De riff die even later boven dat stuk wordt gelegd, doet dat gelukkig wel. Toch is de nieuwe single van The Sleeps Bros iets zachter dan we van de mannen gewend zijn, vooral doordat het tempo meermaals helemaal uit het nummer wordt gehaald. Een slechte single is het zeker niet, maar mogelijks wel de minste van de drie.

While She Sleeps speelt op zondag 24 februari in Zappa in Antwerpen. Tickets voor de show zijn jammer genoeg uitverkocht.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SLEEPS SOCIETY (★★★½): Freemium metalen

Het is inmiddels twee jaar geleden dat While She Sleeps nog over het Kanaal kwam met nieuw werk, en dan weet je…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.