Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jay MNG – “INTRO 2K19”

Wa weet ge van die boy kleine Jay? Niets? Dan leefde je het afgelopen jaar wellicht onder een rots. Jay MNG was één van de negen onbeschaamde terugblikkers in de parel De Weekenden op Canvas, werd met de verrukkelijke “Op de maan” finalist van De Nieuwe Lichting 2018 en brak Het Depot af in het voorprogramma van STIKSTOF. Kort van lengte, maar hij barst haast uit zijn voegen van het talent. De bloeiende hiphop is een frisse generatie rijker en daar staat Jay MNG aan kop. 24 februari brengt hij zijn eerste plaat Space Jam uit. “INTRO 2K19” kwam gisteren uit, is een beloftevol voorsmaakje en maakt ons meer dan nieuwsgierig. Hou je vast ge vindt het vast insane.

Jay MNG is geboren en getogen in Evere en onmisbaar in de Brusselse scene. Zijn geheel eigen stijl maken van hem een kalme jongen met een duister kantje, die bezit over lines en rhymes die snijden en helen. Hij is rad van tong, zijn flows zijn hard en hij mixt moeiteloos de talen van zijn stad. Twee jaar geleden dropte hij “INTRO 2K17” met de hoop op een afgewerkt vervolg. Omdat kleine Jay er nog niet klaar voor was, kwam die er niet. Ondertussen is hij bepakt en bezakt en verzint hij spits van topniveau op pen en papier. Met “INTRO 2K19” is hij niet klein te krijgen. Hij pakt zijn woorden anders aan en bewijst meer dan ooit dat hij klaar is voor zijn debuut.

“INTRO 2K19” start dromerig op een staaltje excellent beatwerk van DTEKT, die eerder de oldskool-vide verzorgde op “Miskinnarappers”. Zijn beats matchen perfect bij deze eigenaar van het fijnste Vlaams-Brusselse accent van het land. Maar Jay MNG heeft een korte lont en de heerlijke slowdown-sfeer blijft niet heel de tijd hangen. Jammer. Of net niet. Wanneer ‘ik en mijn maten varen in zee’ voor de derde keer weerklinkt, slaat de beat opeens volledig om en barst Jay MNG los zoals enkel hij dat kan. Onze glimlach installeert zich. Dit is alles wat Dansende Beren wou en meer. Jay MNG wisselt roekeloos van flow op een pijlsnel tempo en het wordt een dikke track met een dikke flow recht in u bakkes. Deze jonge revelatie is al meer op de maan geweest dan eender welke astronaut en weet dus perfect hoe hij ons hoog kan laten vliegen. Dat belooft voor Space jam. Ondertussen genieten wij vol ongeduld van die boy die je op “INTRO 2K19” hoort preken. Bon appétit.

14 maart speelt Jay MNG de Beursschouwburg in de vernieling met zijn debuutplaat. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAY MNG – “N.W.A Freestyle II”

Met Space Jam speelde hij in 2019 de pannen van het dak in de Beursschouwburg en Vendredi 13 was voor menig hiphopfanaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phasm & Blu Samu - "WWF"

MC en producer Phasm is een begrip in Brussel. Als centrale figuur van de veertien-koppige Six O’Clock Gang heeft hij banden met…
AlbumsRecensies

SPREEJ - TFOH (★★★): Van diepzinnige schoolleraar naar volgende rapper in de rij

SAFI & SPREEJ veroverde in 2012 stormenderhand de Nederlandstalige hiphopscene tot het duo er 3 jaar later abrupt een punt achter zette….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.