FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Maisie Peters: “Je komt op tour echt tot inkeer over je muziek.”

© CPU – Larissa Zenner

Met haar achttienjaar is de Britse singer-songwriter Maisie Peters nog piepjong, maar de ambitieuze zangeres heeft grootse plannen. Een dikke maand geleden bracht ze haar debuut-ep Dressed Too Nice For A Jacket uit en momenteel is ze op Europese tour, waar ze als support act van Tom Walker fungeert. Na haar show in de volgelopen Orangerie van de Botanique, mochten we haar in haar kleedkamer een bezoekje brengen en babbelden we over haar eerste worp, YouTube, Taylor Swift en haar rijbewijs.

Hey Maisie, je stond zonet voor het eerst in België op het podium. Hoe vond je het?

Maisie: Het was echt fantastisch. Ik hou echt van jullie Belgen, want jullie zijn zo een vriendelijk, enthousiast en respectvol publiek. Echt een leuke show.

Je bracht nog maar recent je debuut-EP Dressed Too Nice For A Jacket uit. Hoe voel je je nu je eerste project de wereld rond gaat?

Het is echt leuk om een heel project uit te hebben, want het is de eerste keer dat ik een verzameling aan nummers op de wereld loslaat. Ik groeide op met muziek en luisterde liever naar albums dan singles, dus ook al is mijn EP geen volwaardig album, vind ik het toch fijn zelf zo’n klein albumpje gemaakt te hebben.

Is er een bepaald nummer, waar je het meest trots op bent?

Ik hou natuurlijk van al de nummers die op de EP staan omdat ik er zo veel werk in heb gestoken, maar voor mij springen “Details” en “In My head” er momenteel wel uit. Maar je kan jezelf wel voorstellen, dat dat elke dag wel een beetje verandert. (lacht).

De zes nummers op je EP klinken allemaal verschillend, maar hebben toch allemaal dezelfde zachte vibe. Is er een bepaalde formule waaraan je je houdt als je een nummer schrijft?

Als je een project uitbrengt is het echt super belangrijk om te weten wie je echt bent als artiest en welke sound je muziek uitmaakt. Als je dat voor jezelf gevonden hebt, klinken je nummers automatisch ook meer als een geheel. Ik had een vaag idee van welke richting ik wou inslaan en door wat te experimenteren kwam de EP dan uit de bus.

© CPU – Larissa Zenner

Klopt het dat je je eerste nummer schreef toen je negen jaar oud was?

Ja ongeveer. Ik startte met het schrijven van verhalen toen ik negen jaar was… ik was echt een vermoeiend kind (lacht). Een paar jaar later werden die verhalen dan mijn eerste nummers en begeleide ik mezelf op een ‘shitty’ keyboard. Taylor Swift was in mijn vroege puberjaren echt mijn grote idool, dus ik kocht ook redelijk snel een gitaar waarmee ik dan ook wat composities maakte. Taylor Swift was toen mijn inspiratie en ik ben nog steeds één van haar grootste fans.

Je plaatste sommige nummers, die je op jonge leeftijd schreef, ook op YouTube. Waarom heb je ze nooit officieel uitgebracht?

Ik was nog maar vijftien jaar en ik deed het vooral uit plezier. Ik postte ze nooit met de gedacht van: ‘Ik wil dat dit grote hits worden en ik wil ermee bekend worden.’. Ik had toen niet echt een plan en nam gewoon wat video’s op in mijn kamer. Ik schreef in die tijd zo veel nummers en vond het leuk om ze via YouTube met de wereld te delen, maar had toen nooit in gedachten om het later als job te doen.

Ondertussen ben je achttien en tour je doorheen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Hoe bevalt het touren jou?

Het is echt het leukste wat je je maar kunt voorstellen. Ik werk al drie jaar intensief aan mijn muziek, maar heb nog nooit echt optredens of shows gegevens tot deze tour. Je komt op tour echt tot inkeer over je muziek, wat je aan het maken bent en leert de industrie van een andere kant kennen. Iedereen die ik tegen kom, lijkt wel een vriend te zijn en dat gevoel is onbetaalbaar.

© CPU – Larissa Zenner

Je bent nu op tour met Tom Walker. Heeft hij je wat advies gegeven voor je eerste tour?

Ik denk dat hij me één van de eerste avonden van de tour advies gegeven heeft, maar ik was door wat tequila-shots die fans me trakteerden te dronken om het te realiseren (lacht). Tom is in ieder geval een fantastisch lieve persoon en ik leer al heel veel door gewoon naar zijn show te kijken. Hij staat zo zelfzeker op het podium en is een echte perfectionist, wat dan ook wel op mij afkleurt. Zijn hele crew geeft me ook het gevoel dat ik welkom ben en lijken het leuk te vinden dat ik mee op tour ben.

Je gaat dankzij deze tour nu naar een heleboel plaatsen op een korte tijd. Heb je hierdoor al wat ideeën kunnen opdoen voor nieuwe nummers?

Niet echt… Ik heb al een tijdje eigenlijk geen nummer meer geschreven, maar na de tour ga ik met veel positieve energie aan nieuwe nummers werken en ik ben er zeker van dat deze ervaring ook een steentje zal bijdragen aan alle gekke ideeën die ik heb.

© CPU – Larissa Zenner

2018 was een spannend jaar voor jou. Welke conclusies kan je trekken over het afgelopen jaar?

Dat is een diepe vraag… Ik concludeer uit 2018 dat het niet erg is om je werk in vraag te stellen en dat het niet erg is om soms eens het gevoel te hebben dat je niet meer weet waarmee je bezig bent. Er zijn zoveel mensen die hetzelfde gevoel hebben, maar het is belangrijk dat je blijft proberen tot dit terug van de baan is. Dat is mijn grootste conclusie die ik na dit jaar trek.

Heb je vooruitblikkend op 2019 een paar goede voornemens of plannen?

Volgend jaar wil ik leren rijden. Ik zeg dit nu in dit interview, dus ik ga me er aan moeten houden. Verder wil ik natuurlijk aan nieuwe muziek werken, hoop ik op een solo tour te kunnen gaan, met ook een Belgische show in het schema, en wil ik vooral verder doen met de dingen waar ik van hou.

Zijn er dan stiekem al wat plannen voor een debuut-album?

Er zijn nog geen concrete plannen, maar in een jaar kan je veel doen dus wie weet. Als er een eerste album komt, zal dat voor het einde van 2019, begin 2020 zijn. Hou je ogen dus maar open.

Wie Maisie Peters na dit interview wilt leren kennen, raden we zeker haar EP aan.

Nog meer foto’s van ons interview zijn op onze Instagram te vinden.

1209 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Robbing Millions & Judith Kiddo @ Les Nuits Botanique: Tabula rasa

Daar is Les Nuits Botanique dan toch! Het zag er initieel naar uit dat de concertreeks, die normaal in de lente plaatsvindt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maisie Peters – “Sad Girl Summer”

Maisie Hannah Peters gaat ondertussen al een aantal jaartjes mee in de scène en maakte daarin een gestage opgang van YouTubesterretje naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maisie Peters - "Daydreams"

Ook de Britse zangeres Maisie Peters kan niet op haar langverwacht Europese tour vertrekken door het coronavirus en ziet haar grote plannen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.