Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single BROODS – “Hospitalized”

Het Nieuw-Zeelandse duo BROODS verblijdde ons enkele maanden geleden al met singles “Peach” en “Everything Goes (Wow)”. Nu komt daar een derde single bij, die wij beschouwen als een voorlopig hoogtepunt. Voorlopig, omdat we hopen nog een aantal dergelijke schijfkes te vinden op hun derde album Don’t Feed The Pop Monster, dat uitkomt op 1 februari. BROODS beweert dat de pop engel gevoed wordt op de plaat, waarmee het duo wil aantonen dat hun ware essentie tot uiting zal komen op het album. De essentie van BROODS is een beetje raar zijn, maar vooral ook opvallend en kleurrijk zijn. Klinkt dus veelbelovend!

“Hospitalized” is meteen een treffend voorbeeld van een song die een beetje raar, opvallend en megakleurrijk is. In het begin klinkt het al als een aangenaam pop nummer, maar de sterkte van het nummer ligt in het feestelijke refrein. Synths, een verslavende zanglijn en een catchy baslijn zorgen voor een origineel en vooral fantastisch refrein. Aan verschillende aspecten van het nummer kan je merken dat BROODS kiest voor funk en feest. Er is een gewaagde break met enkel bas en zwoele stem, wat wij absoluut kunnen smaken. Ook de korte outro met ludieke, vrolijke synths is een meerwaarde. Wat een feest!

Voorlopig is BROODS aan het touren in Amerika en zijn er geen Europese data bekend. Het wordt dus uitkijken naar het album en hopelijk ook enkele Europese tourdata.

 

 

11 januari 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief