Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROODS – “Piece Of My Mind”

© Sam Kristofski

Broers en zussen tezamen in een band is voor de één vragen om familiedrama en problemen, voor de ander is het bijna een onmisbare en natuurlijke samenstelling. Het Nieuw-Zeelandse duo BROODS is een duidelijk voorbeeld van dat laatste. Met zus Georgia als zangeres en broer Caleb Nott voornamelijk aan de knoppen vormen ze al sinds 2013 een populair indie- en electropopduo, dat zich op elk album altijd in andere hoekjes van de veelzijdige popmuziek wist te verdiepen. Nieuwste single “Piece of My Mind” is de spannende aankondiging van het nieuwe, vierde album Space Island, dat bovendien ook voorzien wordt een driedelige kortfilm die ons zal meenemen naar een nieuwe intergalactische wereld. Space Island lijkt dus een duidelijk conceptalbum te worden en met het futuristische “Piece of My Mind” slaan ze al de nagel op de kop.

BROODS sleurt ons meteen hun nieuwe muzikale wereld in, die op zich wel aanvoelt als de vertrouwde omgeving van het laatste album maar ons ook meteen voorstelt aan een aantal bevreemdende, meer futuristische elementen en effecten. De poorten naar de toekomst lijken in ieder geval geopend. Met een raketvaart worden we vervolgens het krachtige refrein in getrokken waar de energieke en grootse popklanken ons meteen aan het dansen brengen. Ook op deze planeet blijft BROODS nog altijd kenner van een catchy popmelodie. Wie zich iets te snel laat wegdromen door de fantasierijke synths zou bijna vergeten dat de tekst toch een pak minder opgewekt is en ons eerder een zwart gat in slingert. Het nummer gaat namelijk over de aanslepende ontkenning van problemen en hoe de vlucht van de confrontatie je toch altijd weer verder de dieperik in duwt. Het duo schuwt dus zeker de psychologische dieptes niet op hun nieuwe single, maar voorzien ze wel van een ferme ritmische punch.

“Piece of My Mind” is in ieder geval een beloftevolle proefvlucht op de nieuwe muzikale wereld van BROODS, waar ze ons op een donkere intergalactische trip meenemen. Bekijk zeker ook bijhorende videoclip, als het eerste deel van de kortfilm om een idee te krijgen hoe ze die nieuwe omgeving ook visueel tot leven wekken.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Chang - "Time and Place"

Twee jaar geleden verscheen vanuit het niets plots de negentien jarige Julien Chang met zijn prachtige debuutalbum Jules. De muziekpers verbaasde zich…
AlbumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Launder - Happening (★★½): Zoals een braadworst op de kermis

De Amerikaan John Cudlip begon enkele jaren geleden bij wijze van toevalligheid muziek uit te brengen na enkele jamsessies met vrienden Soko,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.