FeaturesUitgelicht

Het elftal van 2018 volgens de muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn er heel wat mensen die dag in dag uit met muziek bezig zijn, al dan niet als hun vaste job. Personen die ons dagelijks mailen, berichtjes sturen of bands voorstellen, hebben natuurlijk ook een mening. Wij vroegen aan enkele managers, bookers, promotors en anderen binnen de Belgische muziekindustrie wat hun elftal van het afgelopen jaar was. Hieronder vind je hun mening, al dan niet met een woordje uitleg.

Benny Claeysier (Werf Records, KAAP)

Favoriete album(s) van 2018: Sarathy Korwar – My East Is Your West (feat. Upaj Collective). Driedubbele live LP, Indisch geïnspireerde spiritual jazz in de lijn van Pharaoh Sanders, Alice Coltrane, … Een trip van A tot Z. Prachtige cover.
Favoriete single(s) van 2018: STADT – “Nothing Twice”. Een single van ca. negen minuten. Tegen alle commerciële logica in en daarom net interessant. Zweverige synth based krautrock anno 2018.
Favoriete debuut van 2018: MDCIII – Dreamhatcher. Een geestverruimende mix van jazz, tribal en psychedelica. Pure voodoo magie.
Favoriete act van 2018: Altin Gün. Heel erg fan van Turkse 70’s psych en Altin Gün vertaalt die muziek naar vandaag. Strakke en straffe band.
Favoriete optreden van 2018: Jaimie Branch ‘Fly or Die’ op Jazz Brugge Festival. Ergens tussen free jazz en hip hop. Pure begeestering.
Favoriete festival van 2018: Le Guess Who? Een festival dat in sterke mate inzet op ontdekking in de meest diverse genres en toch alle dagen weet uit te verkopen. Het kan dus.
Favoriete muziekvideo van 2018: Childish Gambino – “This Is America”. Een clip die je direct weet te raken en doet nadenken.
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Moor Mother. Militante Afro-Amerikaanse spoken word artieste die opduikt in zowel avant-garde jazz groepen als Irreversible Entanglements als in duistere elektronica projecten als 700 Bliss. Draaide op LGW bovendien de zwaarste dj-set die ik ooit meemaakte.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Bombataz. Vier jonge gasten uit de Belgische jazzconservatoria met een voorliefde voor synths. Een mix van Zapp & Roger en Chicago footwork.
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat genres nog meer dan ooit zijn vervaagd. De bijzondere hoeveelheid en diversiteit aan creatief talent in eigen land.

Kim Muylaert (NRJ Radio)

Favoriete album(s) van 2018: Ariana Grande – Sweetener. 2018 is het jaar dat ik persoonlijk Ariana ontdekt heb. Kleine vrouw, tot ze haar mond opendoet. Sweetener is voor mij exact wat een goed popalbum moet zijn, met “No Tears Left To Cry” als de perfecte popsingle. Elke single die ze al uitbracht van Sweetener werd trouwens een wereldhit. Ik kijk er naar uit om haar live te zien volgend jaar in het Sportpaleis.
Favoriete single(s) van 2018: “I Like it” van Cardi B. Sowieso één van de meest extravagante en kleurrijke figuren in de muziekindustrie van het afgelopen jaar met haar gekke geluidjes, uiterlijk en publieke vechtscheiding met Offset (rapper van Migos). Los daarvan maakte Cardi met Invasion of Privacy een interessante mix tussen pop en hiphop. We hebben “I Like it” enorm veel gedraaid op NRJ, en nog altijd wanneer ik het hoor wil ik badass beginnen twerken. Niet kapot te krijgen!
Favoriete debuut van 2018: Angèle – Brol. Zalige madam; ik ben fan van haar persoonlijkheid (volg haar op Instagram, die is echt grappig) én haar muziek. Ze heeft een eigen dromerige popstijl gecreëerd. Misschien dat zij samen met haar broer Roméo Elvis het Frans weer hip kan maken bij de jeugd in 2019? 🙂
Favoriete act van 2018: The Carters, uiteraard (On The Run II Tour). Het meest succesvolle, zakelijk gewiekste en muzikaal geniale koppel in de showbizz. Beyoncé is solo mijn grote heldin en Jay Z heeft ook al goeie muziek gemaakt. Samen geeft dat vuurwerk.
Favoriete optreden van 2018: Kendrick Lamar in het Sportpaleis in februari. Ik hou meer van intieme concerten in kleinere zalen waar je echt dicht bij de artiest staat, maar van King Kunta was ik echt onder de indruk. Hij nam in zijn eentje met al zijn swag een heel Sportpaleis mee op zijn hiphoptrip. Ik kon de woorden amper volgen in zijn raps, en toch klonk alles zo loepzuiver.
Favoriete festival van 2018: Pukkelpop blijft mijn grote liefde: je ziet er de grote artiesten en ontdekt er tegelijkertijd nieuwe bands. Dit jaar heb ik helaas niet veel bands kunnen zien omdat ik meedeed met een act in Petit Bazaar (zalige plek op Pukkelpop als je even iets anders dan een optreden wil trouwens), maar Amenra was opnieuw het hoogtepunt. Die stellen live nooit teleur!
Favoriete muziekvideo van 2018: “This is America” van Childish Gambino. De boodschap is hard en recht in uw gezicht, de beeldende uitwerking magistraal. Je kan naar die clip blijven kijken en nog nieuwe elementen ontdekken.
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Ik ben wreed benieuwd wat voor gekke uitspattingen Ye (Kanye West) nog zal hebben volgend jaar. Krijgt hij nog een andere artiestennaam? Met wie maakt hij (opnieuw) ruzie? Welke bond-zonder-naam-wijsheden deelt hij nog met de wereld? Steunt hij Trump wel of niet volgend jaar? Doe jezelf een plezier en volg Ye op Twitter en Instagram. Lachen!
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Tamino. Ik weet dat 2018 al zijn doorbraakjaar was (hij maakt terecht kans op 5 MIA’s), maar ik verwacht dat hij in 2019 verder België en de rest van de wereld zal veroveren.
Overrated in 2018: “Solo” van Clean Bandit. Eén van de grootste hits van 2018, nummer 1 in de Shazam top van het jaar zelfs. Dat nummer wil ik ver weg fwoop-fwoop-fwoopen (wat betekent die tekst eigenlijk?!!!) naar een plek waar de zon niet schijnt.
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat de grenzen tussen genres en de oogkleppen op muzikale beleving nog meer verdwijnen. I like it! 😉

Korneel De Clercq (Radio 1)

Favoriete album(s) van 2018: Connan Mockasin – Jassbusters; Rosalia – El Mal Querer; Khruangbin – Con Todo El Mundo; Gogo Penguin – A Humdrum Star; Dirty Projectors – Lamp Lit Prose; The Bony King Of Nowhere – Silent Days; Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel
Favoriete single(s) van 2018: Beraadgeslagen – “Isabellade”; Catbug – “Eyes Too Small”; Le 77/Zwangere Guy/Blu Samu – “Bawlerangers”; Blood Orange – “Charcoal Baby”; Asap Rocky & Skepta – “Praise the Lord”; Moses Sumney – “Call-to-arms”; Chris(tine and the Queens) – “La Marcheuse”
Favoriete debuut van 2018: Catbug – Universe. Het zou kunnen dat ik wat bevooroordeeld ben, omdat ik haar thuis ben gaan bezoeken voor mijn programma Wonderland op Radio 1. We hebben samen gewandeld door de velden van Westmalle en ik begrijp haar muziek veel beter. Dit soort voorzichtig-rustige muziek kan een ‘act’ zijn, maar dat is ze in dit geval niet.
Favoriete act van 2018: Blood Orange (gezien op Pitchfork Festival Paris). Ik zou durven zeggen, Prince is herboren. Maar ik ben soms een overdrijver.
Favoriete optreden van 2018: Khruangbin op Best Kept Secret Festival: laatste dag van het festival, eerste concert van de dag en toch al heet onder de tent. Mede met dank aan de muziekjes.
Favoriete festival van 2018: Best Kept Secret Festival / Pitchfork Festival Paris
Favoriete muziekvideo van 2018: Zwangere Guy – “Gorik Pt. 1”; Jan Verstraeten – “Moon Face”
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Kelsey Lu, ik stond perplex na haar concert op Le Guess Who?.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Tristan (“Weslanda” <3) en natuuuurlijk WWWATER.
Overrated/underrated in 2018: Die pillenslikkende mumble rap vind ik overrated, terwijl de Belgische hiphop toch nog altijd underrated is. Roméo Elvis en Brihang wél, maar Stikstof, ZG, le 77, L’Or du Commun, Peet, Blu Samu en Ntrek?
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat Hollanders toch nog altijd beter zijn in festivals organiseren. Le Guess Who? en Best Kept Secret, daar kunnen de Belgische festivals nog altijd wat van leren. En dat Franstalige muziek toch nog hits kan opleveren in Vlaanderen, of toch als je achternaam Van Laeken is.

Mich Decruyenaere (Wilde Westen)

Favoriete album(s) van 2018: Johan Johansson – Mandy Soundtrack,  BEAK< –  BEAK<; Shame – Songs Of Praise; Low –  Double Negative; The Shifters – Have A Cunning Plan; Demdike Stare – Passion; Loma –  Loma; JPEGMAFIA – Veteran; Helena Hauff – Qualm; Grouper – Grid Of Points
Belgisch: Whispering Sons – Image; Raw Peace – Total Death; Wiegedood –  De Doden Hebben Het Goed III enYouff – Et Cetera
Favoriete single(s) van 2018: Iceage – “Catch It”; Whispering Sons –  “Alone”
Favoriete debuut van 2018: Whispering Sons – Image, een jonge band, maar met een oude ziel. Verslavend goed.
Favoriete act van 2018: Ik heb dit jaar om één of andere reden veel naar Power Trip geluisterd. Doe dat maar….
Favoriete optreden van 2018: Eyehategod op Het Bos; Shame in AB Box; Wiegedood in Jan San Skatepark Kuurne
Favoriete festival van 2018: Awel… Rock Herk, nog steeds een rots in de branding. Na al die jaren kom ik er nog steeds héél graag, niet zozeer om nieuwe dingen te ontdekken, daar zijn er genoeg andere festivals voor, maar om ’t laid back sfeertje en uiteraard de fijne bands die er spelen, groot en klein. De hang-out met de Limburgse vrienden is zeker ook mooi meegenomen.
Favoriete muziekvideo van 2018: Wiegedood – “Parool”, simpel en recht voor de raap. Werkt gewoon, maar prijzen gaan ze er niet voor winnen, vrees ik.
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Black Midi, een heel jonge Londense band met de nodige dosis lef en arrogantie, een ware live revelatie op Sonic City dit jaar. Clevere en uitdagende gitaarmuziek zoals ik ’t graag hoor.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Penus, Haemers en Raw Peace
Overrated in 2018: Idles, absoluut een goeie live band, goeie teksten, de juiste attitude en een coole frontman, check ! Maar… het is al heel veel gedaan, en ook véél beter dan dat, sorry… My two cents gewoon. Ik ga hier gegarandeerd een hoop shit voor naar mijn hoofd krijgen, ze staan in elke lijstje dat ik lees –maar bon, het zij zo. Sorry.
Underrated in 2018: Ik zeg ’t al lang en ik blijf ’t zeggen: Nomad, a.k.a Ruben Kindermans, een Kortrijkse atypische ‘singer-songwriter’ die gewoon lichtjes geniaal is, al jaaaaren bezig is, zelden live speelt, maar steeds mooi onder de radar blijft, misschien maar goed ook…
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat ik nog steeds een concert kan ‘uitkijken’ als ik er echt ‘in zit’ –mijn attention span is soms wat kort, door te veel concerten, te veel muziek, te veel platen, te veel prikkels… Komt met de jaren, denk ik.

Pieter De Sutter (Caroline Music)

Favoriete album(s) van 2018: Top of mind: Tom Misch – Geography; Eddy de Pretto – Cure; Blood Orange – Negro Swan; Jungle – For Ever; The Blaze – Dancehall
Favoriete single(s) van 2018: Top of mind: Blakey ft. JONES– “Prism of Love”; Rosalía – “Malamente”; Jungle – “Heavy, California”; Frank Ocean – “Moon River”
Favoriete debuut van 2018: King Princess – Make My Bed
Favoriete act van 2018: De legendary comeback van Robyn
Favoriete optreden van 2018: Ólafur Arnalds in Bozar (op 13 mei)
Favoriete festival van 2018: Primavera Sound 2018 (combinatie van zon, zee, muziek en Barcelona!)
Favoriete muziekvideo van 2018: The Blaze – “Queens”
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: G Flip
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Willem Ardui (soloproject wederhelft blackwave.)
Overrated/underrated in 2018: Overrated: Hollandsche hiphop; underrated: Brussels/Waals muzikaal talent in het Vlaamse (radio)landschap
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Rappers met facial tattoos

Tim Beuckels (Unday Records)

Favoriete album(s) van 2018: Amen Dunes – Freedom
Favoriete single(s) van 2018: Pj Harvey – “An Acre of Land”
Favoriete debuut van 2018: Bodega – Endless Scroll
Favoriete act van 2018: Kids See Ghosts
Favoriete optreden van 2018: David Byrne op Down The Rabbit Hole
Favoriete festival van 2018: Into The Great Wide Open
Favoriete muziekvideo van 2018: Jan Verstraeten – “Moon Face” (ik kijk niet zo veel video’s)
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Als Aldous Harding nóg beter wordt gaat het echt scary beginnen worden.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Jan Verstraeten
Overrated/underrated in 2018: Underrated: Daniel Blumberg; overrated: heb ik genegeerd
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat de Hollanders hun festival game on point is. Inclusief goed bier en exclusief ambetante zatte Hollanders.

Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren)

Favoriete album(s) van 2018: Bill Rider Jones – Yawn, Iceage – Beyondless, Young Fathers – Cocoa Sugar, Amen Dunes – Freedom, Yves Tumor – Safe In The Hands of Love, The Bony King of Nowhere – Silent Days, Bodega – Endless Scroll, Connan Mocksain – Jassbusters, Rolling Blackouts Coastal Fever – Hope Downs en Parquet Courts – Wide Awake.
Favoriete single(s) van 2018: Bicep – “Opal” (Four Tet Remix), Viagra Boys – “Sports”, Bodega – “How Did This Happen!?”, Crack Cloud – “Drab Measure”, Idles – “Danny Nedelko”, Kokoroko – “Abusey Junction”, Khruangbin – “Evan Finds The Third Room”, Bill Ryder-Jones – “Don’t Be Scared, I Love You”, Slowthai – “Doorman”, Donny Benét – “Just Leave Him”, Kurt Vile – “One Trick Ponies”, Jonathan Wilson – “Over The Midnight” en Rival Consoles – “Persona”.
Favoriete debuut van 2018: Bodega – Endless Scroll
Favoriete act van 2018: Donny Benét || Bambara
Favoriete optreden van 2018: Duyster Live op Leffingeleuren
Favoriete festival van 2018: Leffingeleuren
Favoriete muziekvideo van 2018: Donny Benét – Santorini
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Kokoroko
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Hi Hawaii
Overrated/underrated in 2018: Overrated – Carly Rae Jepsen
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden…

Jasper Wentzel (PIAS)

Favoriete album(s) van 2018: Amen Dunes – Freedom; Beach House – 7; Let’s Eat Grandma – I’m all ears
Favoriete single(s) van 2018: Julia Jacklin – “Body”; Deerhunter – “Death in Midsummer”; Marie Davidson – “So Right”; Gaika – “Immigrant Sons” en Westerman – “Outside Sublime”
Favoriete debuut van 2018: Tirzah – Devotion
Favoriete act van 2018: Idles
Favoriete optreden van 2018: David Byrne op Gent Jazz; Ought op Les Nuits Botanique; Selda Bagcan in AB; Slowdive op Cactus festival; Father John Misty in De Roma
Favoriete festival van 2018: Le Guess Who in Utrecht (NL)
Favoriete muziekvideo van 2018: Baloji – “Peau de Chagrin / “Bleu de Nuit”
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Fontaines D.C.; Black Midi
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Tristan; Céline Gillain
Overrated/underrated in 2018: Eindejaarslijstjes
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Jazz en niet-Westerse muziek bereiken een steeds groter publiek.

Edwin Korver (N.E.W.S. Distribution, Ed & Kim)

Favoriete album(s) van 2018: Elke dag heb ik een andere favoriet, maar Spotify vertelt me dat ik het meest heb geluisterd naar Kamasi Washington’s Heaven & Earth.
Favoriete single(s) van 2018: Weinig singles die me bijbleven dit jaar, maar “Slow Burn” van Kacey Musgraves en “Pick Up” van DJ Koze zijn de eerste singles die nu bij me opkomen.
Favoriete debuut van 2018: Dreamhatcher van MDC III was een van de strafste Belgische jazzalbums van het jaar!
Favoriete act van 2018: Khruangbin is de doorbraak van het jaar: straf hoe ze vanuit hun niche een groot publiek aanspreken
Favoriete optreden van 2018: Khruangbin opende Two op de slotdag van Best Kept Secret en betoverde alle vroege toeschouwers. Het bleek het concert dat je gezien moest hebben en de start van de grote doorbraak in Belgie en Nederland.
Favoriete festival van 2018: Pukkelpop voelde dit jaar meer dan ooit als thuiskomen, ook omdat ik er voor het eerst in vijf jaar nog eens mocht draaien.
Favoriete muziekvideo van 2018: “Apesh*it” van The Carters, met straffe Belgische inbreng.
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Ezra Collective blies me omver met een straffe ep en een straf concert in AB en ik ben heel benieuwd naar hun debuutplaat.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: WWWater was al een van de spannendste Belgische acts van 2018 en ik ben razend benieuwd wat ze in 2019 gaat doen.
Overrated/underrated in 2018 Het gros van de US hiphop die dit jaar is uitgekomen is zwaar overrated.
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Mede door alle interessante kruisbestuivingen heeft jazz een nieuwe adem gevonden en spreekt het een jong hip publiek aan. En terecht!

Thibault Vander Donckt (Manager Vito & Jaguar Jaguar + Kontzert.)

Favoriete album(s) van 2018: Connan Mockasin – Jassbusters; Jungle – For Ever; Beraadgeslagen – Duizeldorp; Amen Dunes – Freedom; MDC III – Dreamhatcher; Frank Van der Linden – Nachtwerk; Blood Orange – Negro Swan
Favoriete single(s) van 2018: Puma Blue – “Only Trying 2 tell U”; Men I Trust – “Show Me How”; Serpentwithfeet – “Bless Ur Heart”MorMor – “Heaven’s Only Wishful”Sipprell – “Personal”; Unknown Mortal Orchestra – “Hunnybee”; Connan Mockasin – “Con Conn Was Impatient”; Kurt Vile – “Bassackwards”Jaguar Jaguar – “So Long”; The Bony King Of Nowhere – “Like Lovers Do”; Beach House – “Lemon Glow”Jon Hopkins – “Emerald Rush”; Eddy De Pretto – “Random”, …
Favoriete debuut van 2018: Serpentwithfeet – Soil
Favoriete act van 2018: Jaguar Jaguar
Favoriete optreden van 2018: Stuff. – Charlatan (Gentse Feesten)
Favoriete festival van 2018: Best Kept Secret
Favoriete muziekvideo van 2018: Unknown Mortal Orchestra – “Hunnybee”
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Donny Benét
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Vito
Overrated/underrated in 2018: Overrated: Niels Destadsbader; underrated: Commander Spoon
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… De Belgische muziekindustrie drinkt graag.

Jonas Messelier (Feles Music, Rock Zerkegem, Psych over 9000, Alpha Whale, Purple Panda en Dreun)

Favoriete album(s) van 2018: The Sueves – R.I.P. Clearance Event
Favoriete single(s) van 2018: Cut Worms – “Don’t Want to Say Good-bye”
Favoriete debuut van 2018: Exit Group – Adverse Habitat
Favoriete act van 2018: Khruangbin
Favoriete optreden van 2018: The Minnaepolis Uranium Club – Het Bos; Paul Jacobs – The Pits
Favoriete festival van 2018: Beaches Brew in Italië
Favoriete muziekvideo van 2018: Tubelight – “Perfect Routine”
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Holiday Ghosts
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Pink Room en Azmari
Overrated/underrated in 2018: Overrated: het gerucht dat gitaarmuziek niet meer populair is anno 2018.
Underrated: Paul Jacobs, wat een live-band.
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat muzikant zijn de leukste kant van de hele business is, en dat door de verzuring van de maatschappij de punk en hardcore scene weer aan het boomen is.

Lowie Coolsaet (Rebel Rebel, Barbroos)

Favoriete album(s) van 2018: Low – Double Negative. Een van de weinige echte ‘albums’ van dit jaar. Nummers uitplukken gaat niet, het is een plaat die je telkens van begin tot einde moet ondergaan, die je opslorpt en waar je achteraf, de hoeveelste luisterbeurt het ook is, van moet bekomen.
Favoriete single(s) van 2018: Ik heb me helemaal laten vangen door Silk City feat. Dua Lipa – “Electricity”.
Favoriete debuut van 2018: SHHT – Love Love Love. Een jaar heel hard naar uitgekeken en alles klopt gewoon aan de plaat.
Favoriete act van 2018: Beraadgeslagen – bracht een steengoed album uit, die live NOG beter klinkt, met veel ruimte voor improvisatie en met een fantastische (podium)opstelling.
Favoriete optreden van 2018: Steak Number Eight – The Closure: Celebrating 15 years of madness. Intens afscheid genomen van een band die zichzelf steeds weer wist te overtreffen.
Favoriete festival van 2018: Het is nergens zo gezellig als in Leffingeleuren – Wafels! Duyster live! Wafels! Sterke line-up! Wafels!
Favoriete muziekvideo van 2018: Dirk. – Fuckup (Spookstad) // Ik moet bekennen dat ik heel weinig videoclips gezien heb dit jaar, maar deze deed me toch anderhalve keer luidop lachen.
Internationale act die we in 2019 in het oog moeten houden: Sharon Van Etten haar nieuw album komt er aan en dat zal, zoals we van haar gewend zijn, fenomenaal goed zijn. En voor het derde jaar op rij hoop ik opnieuw eindelijk op dat solosamba-album van Ed O’Brien.
Belgische act die we in 2019 in het oog moeten houden: Stadt is terug! Nieuwe single “Nothing Twice” heeft me omver geblazen dus naar hun nieuwe plaat kijk ik echt uit.
Overrated/underrated in 2018 Overrated: de Saxofoon. Geef mij maar een echte koperblazer.
U: The Voidz, is veel meer dan een experimenteel zijprojectje van Julian Casablancas. “Pyramid of Bones” is één van de sterkste gitaarsongs van 2018.
Wat ik uit muziekjaar 2018 zal onthouden… Dat men zich op Pukkelpop niet gewoon meer mag amuseren volgens de professionele muziekrecensenten.

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bat Eyes - Bat Eyes (★★★½): Een mooie brug van de jaren negentig recht in het heden

Dat we in België een levendig muzieklandschap hebben, wordt elke dag duidelijker. Onze nationale trotsen scheren hoge toppen wereldwijd en elke week…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2022 (Festivaldag 1): Repetitief herhaald

Het festivalseizoen is bijna ten einde, maar eindigt pas echt als je gepasseerd bent op Leffingeleuren. Het gezellige festival kon, na twee…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City rondt affiche 2022 af met Billy Nomates, Los Bitchos, Crows, Crack Cloud en 10 anderen

De volledige line-up van Sonic City 2022 is een feit. De organisatie pakte eerder dit jaar al uit met drie geweldige curatoren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.