Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single A Pale Horse Named Death – “Vultures”

A Pale Horse Named Death is een gothic-doom-metal band uit Brooklyn. Maken ze in Brooklyn dus meer als hip-hop en NY-hardcore? Ja dus. Alhoewel hier de roots niet ver weg zijn. Sal Abruscato is de oprichter en zanger-gitarist van de band en is tevens de voormalige drummer van grootheden zoals Type O Negative en Life of Agony. En veel verder moet je qua muzikale invloeden ook niet meer gaan zoeken.  Sinds 2011 hebben ze amper twee albums op ons losgelaten, en die zijn beiden goed ontvangen. Kwaliteit boven kwantiteit dus. In 2019 komt een derde langspeler.

“Vultures” gaat door op hun vroegere werk. Donkere rock (vandaar het genre gothic) die meer en meer gaat aanleunen bij de donkerste versie van Alice In Chains en Life Of Agony. Er had iets meer melodie in mogen zitten, maar voor de rest ligt deze single in de lijn der verwachtingen. Een maand geleden dropten ze hun allereerste single “Loves the One You Hate” en daar zat wel zo’n lekkere melodie in. Ook wel precies mooi getimed in de donkere wintermaanden. Een negatieve, donkere vibe gaat door je heen waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Maar aan de andere kant wel zit er een bepaalde diepte in elke laag muziek die enorm lekker aansluit bij traagheid van het nummer. Een mooie soundtrack van het leven in de duisternis: ritmisch traag, donker en toch beeldschoon.

18 januari 2019 komt het nieuwe album When The World Becomes Undone uit op Long Branch Records. Op 26 maart komen ze naar België (Deinze) en op 3 april doen ze datzelfde nog eens over in Eindhoven. De fans hebben lang genoeg moeten wachten, dus tijd om te oogsten!

Facebook

17 december 2018

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief