Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Pale Horse Named Death – “Vultures”

A Pale Horse Named Death is een gothic-doom-metal band uit Brooklyn. Maken ze in Brooklyn dus meer als hip-hop en NY-hardcore? Ja dus. Alhoewel hier de roots niet ver weg zijn. Sal Abruscato is de oprichter en zanger-gitarist van de band en is tevens de voormalige drummer van grootheden zoals Type O Negative en Life of Agony. En veel verder moet je qua muzikale invloeden ook niet meer gaan zoeken.  Sinds 2011 hebben ze amper twee albums op ons losgelaten, en die zijn beiden goed ontvangen. Kwaliteit boven kwantiteit dus. In 2019 komt een derde langspeler.

“Vultures” gaat door op hun vroegere werk. Donkere rock (vandaar het genre gothic) die meer en meer gaat aanleunen bij de donkerste versie van Alice In Chains en Life Of Agony. Er had iets meer melodie in mogen zitten, maar voor de rest ligt deze single in de lijn der verwachtingen. Een maand geleden dropten ze hun allereerste single “Loves the One You Hate” en daar zat wel zo’n lekkere melodie in. Ook wel precies mooi getimed in de donkere wintermaanden. Een negatieve, donkere vibe gaat door je heen waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Maar aan de andere kant wel zit er een bepaalde diepte in elke laag muziek die enorm lekker aansluit bij traagheid van het nummer. Een mooie soundtrack van het leven in de duisternis: ritmisch traag, donker en toch beeldschoon.

18 januari 2019 komt het nieuwe album When The World Becomes Undone uit op Long Branch Records. Op 26 maart komen ze naar België (Deinze) en op 3 april doen ze datzelfde nog eens over in Eindhoven. De fans hebben lang genoeg moeten wachten, dus tijd om te oogsten!

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Life of Agony @ Trix: Cocoonen in 1993

De ‘gouwe ouwe’-tijd dat metalbands via Roadrunner Records blitzcarrières doormaakten, behoort tot een schimmig verleden. De kruisbestuiving tussen hardcorepunk en metal is…
InterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.