Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Xiu Xiu – “Scisssssssors”

Xiu Xiu is het geesteskind van Jamie Stewart, het enige resterende origineel bandlid. Niet echt verwonderlijk, want deze band uit California bestaat reeds sinds 2002. Ze zijn dus al een lange tijd bezig, en dat met hoogtes en laagtes. Met hun experimentele rock-pop, waar je invloeden van indie en noise in gaat terug vinden, is niet elk nummer even geslaagd.

Onvoorspelbaar is het minste wat je kan zeggen van Xiu Xiu. Het ene moment poppy en dansbaar, dan een soundtrack van Twin Peaks om er nog een experimentele nummer bovenop te zwieren. Het kan allemaal. “Scisssssssors” is, zelfs voor hun doen, een experimenteel nummer. Het is meer een concept geworden dan een nummer. Een rechte lijn zit er sowieso al zelden in, maar nu is het ‘net nog beluisterbaar’. Weinig structuur met enorm veel variaties in de overgangen. Veel percussie, veel stemgeluiden en nog wat synths, dus hier is voor minimalisme gekozen. Een lastig te verteren nummer waar halverwege plots een dansbare beat in komt, die wordt afgelost door strijkers. Een voorbeeld van zware kost, en de clip is hier geen uitzondering op.

Een zeer uniek nummer dat door de fans op gejuich zal worden onthaald. Een nummer dat evenwel geen nieuwe zieltjes gaat winnen door de zwaarte van het nummer. Xiu Xiu heeft een nieuw album aangekondigd met de titel Girl with Basket of Fruit dat op 8 februari 2019 via Polyvinyl wordt uitgebracht. 30 maart 2019 komen ze het album voorstellen in Utrecht, in de zaal de Tivoli.

https://www.facebook.com/xiuxiuforlife/

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oliver Keane - "Miss you"

Een break-up ervaren waarvan je weet dat het je eigen fout is. Dat is exact het gevoel dat de twintiger Oliver Keane…
LiveRecensies

Xiu Xiu @ Botanique (Rotonde): Discografiedwarsdoorsnede

Jamie Stewart is immer verrassend. Wat begon als soloproject groeide al snel uit tot het hyperproductieve Xiu Xiu. Voortdurend veranderde de bezetting,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Connie Constance - "Hurt You"

Connie Constance, of ook wel Constance Rose Power, is een Britse indiepop-artieste met een flinke eigen wil. Zoals haar naam het ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.