Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oliver Keane – “Miss you”

Oliver Keane

© Edward Cooke

Een break-up ervaren waarvan je weet dat het je eigen fout is. Dat is exact het gevoel dat de twintiger Oliver Keane probeert te beschrijven met zijn nieuwe single ‘Miss you’. De Britse singer-songwriter, afkomstig uit Derby, vertelt zijn verhaal via dit pakkend, meeslepende lied. Je kan de jonge twintiger al zijn tegengekomen op verschillende platformen. In 2021 bracht hij zijn debuutsingle “In the Morning” uit, waarmee hij honderdduizenden views binnenhaalde op TikTok. Een klein jaar later bracht hij zijn allereerste ep 16 mm dream sequence uit en vorig jaar kon je hem ook aan het werk zien als voorprogramma van Only the Poets tijdens hun tour door Europa.

Nu is er “Miss You”, zijn nieuwste single. De herkenbaarheid zorgt ervoor dat je helemaal opgeslorpt wordt door de vibe, tekst en gevoel van het lied. Hiermee probeerde hij alle opgekropte gevoelens die bij een break-up horen beetje bij beetje te verwerken. Hij is er lang aan bezig geweest, maar is uiteindelijk geëindigd met deze versie. ‘Emoties zijn niet perfect en er zijn gebreken aan hoe we ons voelen als mens’ klinkt het bij Keane in een interview dat deze week verscheen. Een prachtige stem die nog veel te beloven heeft. Het gebroken hart die we aan het einde van de song te horen krijgen via een voicemail is een mooie final touch aan het lied, al is het jammer dat het niet goed te verstaan is. De subtiele schakelingen tussen zijn borst- en kopstem zijn heel aangenaam om naar de luisteren. Verder zorgt de dynamiek en doorzetting voor een fijne ervaring. Als een waar genot klinkt het in de oren om Oliver aan het werk te horen. Oliver Keane weliswaar een rising star.

Twitter (X) / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Villagers - "That Golden Time"

Bijna anderhalf decennium geleden kruiste Conor O’Brien met zijn groepje Villagers voor het eerst ons pad. Hij stond in het voorprogramma van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Market Street”

Zonder muzieklabel en radiosupport de Britse hitlijsten veroveren, weinig artiesten doen het The Reytons na. De band bracht dit afgelopen jaar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.