Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gestapo Knallmuzik – “Claudia Schwiffer”

Gestapo Knallmuzik is een electropopband die we je waarschijnlijk niet meer moeten voorstellen. Met klassiekers als “Angela Merkel”, “Wir Gehen von Grond” en “Kächelwinckel Pëeters” gaven ze de Belgische EDM-wereld mee vorm, en dat is opvallend, aangezien de band eigenlijk uit Berlijn afkomstig is. De sound die de heren brengen, laat zich kenmerken door strakke beats en aanstekelijke synths, en ook tekstueel schuwen de Berlijners de gevoelige thema’s niet. Zo leverden ze al kritiek aan het adres van weerman Frank Deboosere in “Sabin und Frank”, en haalden ze de problematiek van alcoholisme aan in “Komasaupfen”. Met hoge verwachtingen en een Duits woordenboek bij de hand waagden we ons aan hun nieuwste werk, “Claudia Schwiffer”.

Die single begint met een stevige beat, zoals we die gewend zijn van Gestapo Knallmuzik. Die beat wordt al snel aangevuld met een synthlijn die in het hele oeuvre van de band waarschijnlijk nog nooit zo catchy klonk. De tekst, voor zover ons Duits zo ver reikt, gaat over een alledaags probleem dat vele luisteraars wellicht kennen: de opkuis na een geslaagd verjaardagsfeestje, en de bijhorende vraag “Hoe krijg ik mijn huis in godsnaam terug proper?”. Daarnaast lijkt de tekst ons her en der een expliciete uitspatting te bevatten, maar dat kan aan onze geringe kennis van de Duitse taal liggen. De pijn door de onbeantwoorde liefde voor Angela Merkel lijkt daarnaast, gelukkig voor de heren, helemaal tot het verleden te behoren. Gestapo Knallmuzik weet dus alweer een zeer aanstekelijk nummer te brengen, waarmee onze hoop opdat een tour snel volgt, aangewakkerd wordt.

“Claudia Schwiffer” is de eerste single van het nieuwe album dat in maart zou moeten uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Gestapo Knallmuzik @ Ancienne Belgique: Heel die Tag Tanzen!

Naar aanleiding van de volledig ausverkaufte Ancienne Belgique Club vloog het broederschap van Gestapo Knallmuzik over vanuit Oost-Berlijn, hun thuisbasis alsook geboortestad….
LiveRecensies

Crammerock 2019 (Festivaldag 2): Na regen komt… goede muziek

Op dag twee van het regenachtige Crammerock zagen we vele verrassende dingen. Boven de weide in Stekene scheen er een prachtige regenboog,…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 1): Openen met een knal (en veel lasers)!

Gisteren opende Pukkelpop voor de vierendertigste keer zijn deuren en dat zoals we dat de afgelopen jaren kennen met een extra openingsdag….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.