Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower Bean – “Come For Me”

De Amerikaanse rockband Sunflower Bean bracht in maart van dit jaar hun tweede langspeler Twentytwo in Blue uit, maar dat hindert ze zeker niet om in januari al met een nieuwe ep op de proppen te komen. De band rond Julia Cumming, Jacob Faber en Nick Kivlen zijn vooral populair in hun thuisland en in het Verenigd Koninkrijk en verkopen er regelmatig zalen uit. In de rest van Europa doen ze het iets minder goed, maar nog steeds goed genoeg om regelmatig eens met een tour te passeren. Gisterenavond ging hun nieuwste single “Come For Me” in wereldpremière bij Annie Mac op BBC Radio 1 en horen we een iets andere Sunflower Bean dan dat we gewoon zijn.

Sunflower Bean klinkt op “Come For Me” nog steeds heel eighties, maar ze gaan ermee ook een meer poppy kant op. Het funky gitaartje is zeker niet mis en daarmee weten ze bij ons wel punten te scoren, maar hier en daar laten ze wel staken vallen. De strofes klinken inspiratieloos en het refrein wel catchy, maar nog steeds heel voorgekauwd. Ons ontbreekt een eigenheid die ze met hun twee platen wel uitstraalden en die op “Come For Me” verloren lijkt gegaan. Wij worden met andere woorden niet meteen wild van de nieuwe van Sunflower Bean en hopen dat ze het bij deze uitschuiver houden.

Facebook

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sunflower Bean - "Moment in the Sun"

Ruim een jaar na de ep King of the Dudes laat Sunflower Bean opnieuw van zich horen met het vrolijke “Moment in…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Sunflower Bean: "Tweeëntwintig zijn? Ik voel me net Iron Man."

Het is nog rustig in Trix. De zaal is leeg, de instrumenten staan opgesteld. Backstage ruikt het nog naar spaghetti. In hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.