Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Skinny Lister – “38 Minutes”

Skinny Lister moet één van de gezelligste punk-rockbands van de 21ste eeuw zijn. Met hun opvallende combinatie van punk en folk en intussen drie albums onder de arm, tourde de Londense band zo goed als de hele wereld rond. Zo werd vorig jaar ook Groezrock aangedaan. Verwacht echter geen doedelzakken à la Dropkick Murphys of Flogging Molly, maar fans van deze bands zullen ook bij Skinny Lister zeker aan hun trekken komen. Waar hun eerste album, Forge & Flagon, vooral folky klonk, kreeg de tweede langspeler, Down on Deptford Broadway, wat meer een punkbehandeling, terwijl de derde, The Devil, The Heart And The Fight, wat meer de rocktour op ging. Benieuwd dus wat de toekomst brengt, en daar kunnen we vandaag een eerste proevertje van degusteren.

“38 Minutes” is de eerste single van het nieuwe album The Story Is…, dat er op 1 maart 2019 aankomt. De titel van het nummer is (gelukkig) geen indicatie van de duur ervan, maar Skinny Lister houdt het naar goede gewoonte kort. “38 Minutes” is een nummer dat je na twee luisterbeurten al kunt meezingen. De tekst heeft niet veel om het lijf, en ook muzikaal heeft het nummer niet al te veel te bieden. De vraag die wij ons daarbij stellen, is ofdat je dat wel moet verwachten bij een nummer van Skinny Lister. Stel dat het antwoord op deze vraag negatief zou zijn, dan kan je volgens ons nog stellen dat het nummer wat folky sfeer mist. Op vorig werk waanden we ons vaak in een gezellig drukke pub met een consumptie te veel op, bij het beluisteren van hun nummers. Bij “38 Minutes” heb je eerder het gevoel dat je 38 minuten na sluitingstijd de cafébaas nog op de zenuwen zit te werken.

31 oktober 2018

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief