Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Beirut – “Gallipoli”

Enkele dagen geleden gebeurde er iets op de sociale media van Beirut. Alles werd grijs. Het bleek de voorbode te zijn van een albumaankondiging,  vandaag direct gevolgd door een single. Gallipolo heet het album en op 1 februari mogen we dat verwachten. De titeltrack komt vandaag al en die klinkt weer zoals we dat van Beirut moeten verwachten. Het album zelf werd opgenomen in Italië en die zuiderse, zonnige sfeer verwarmt weer je hart als nooit tevoren.

Het lijkt er zelfs op dat we op “Gallipoli” terug die Balkan-invloed krijgen die de band zo populair maakte. De blazers openen het nummer heel gezapig, maar wel hoopvol om vervolgens de dromerige vocals van Zach Condon te krijgen. Triomfant, zo zou je de single kunnen omschrijven, want we kunnen ons niet inbeelden dat niemand een gevoel van euforie krijgt bij het horen van deze song. De stem is gelukkig niet echt frequent aanwezig, want het is de vooral de fleurige instrumentatie die hier de sterkte van de single vormt. Meer krijgen we te horen op 1 februari, we zijn benieuwd.

Op 2 april komt Zach Condon zijn nieuwe plaat voorstellen in Vorst Nationaal.

22 oktober 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief